22 Eylül 2024 Pazar

Malatya'da katledilenler için yürüyüş

Malatya'da depremde katledilenler anısına sessiz yürüyüş yapılıyor.

6 Şubat Platformu, 6 Şubat Maraş merkezli depremlerin yıldönümünde Malatya'da sessiz yürüyüş gerçekleştiriyor.

Malatya Valiliğinin, anmaların ve hükümete yönelik tepkilerin önüne geçmek için apar topar dün akşam getirdiği eylem yasağını yok sayan çok sayıda kişi bir araya geldi. "Sessiz çığlık" pankartının taşındığı yürüyüşe DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleri de katıldı.

KONTEYNER KENTTEKİ DEPREMZEDELER ZİYARET EDİLDİ
Malatya'nın Çavuşoğlu mahallesinde bulunan konteyner kentte bulunan depremzedeler ziyaret edildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Zeynel Kete'nin yer aldığı heyet ziyaretin ardından DEM Parti İl Örgütü Binasına geçti.

Heyeti parti üye ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi karşıladı. Burada depremde yaşamlarını yitirenlerin anısına dağıtılacak lokmalardan önce çerağ yakıldı. DAD Eşbaşkanı Kete, depremde yaşamını yitirenleri anarak yaşananları unutmayacaklarını dile getirdi. Kete, Alevi-Kürt coğrafyasını boşaltmaya dönük politikaların depremle birlikte giderek hız kazandığını belirterek, "En kaotik dönemde bile bir an olsun umutsuzluğa kapılmadan birlik olarak el ele vererek bugünleri atlatacağız" dedi.

Söz alan Bakırhan, "Devlet nasıl enkazın altında kaldıysa, şimdi de aynı şekilde enkazın altındadır" diyerek dün yaptığı Adıyaman gezisindeki gözlemlerini aktardı. Bakırhan, "İnsanlar çadırlarda, konteynerlerde susuz, yolsuz çocuklarına eğitim olanaklarından yoksun bir şekilde yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar" dedi.

'ERDOĞAN HESAP VERMEK YERİNE HALKI SUÇLUYOR'
Sadece iktidarın değil ana muhalefet partisinin de enkaz altında kaldığını vurgulayan Bakırhan, devamında şunları söyledi: "İktidar hesap vermek yerine hesap soruyor. Halkı suçluyor, eleştireni yargılıyor, cezaevine atıyor. Cumhurbaşkanı'nın Hatay'da söyledikleri gerçekten bu felaket kadar acı ve insanın yüreğine dokunan bir söylem. Tamam, Hatay sana oy vermedi ama Adıyaman, Malatya, Maraş sana oy verdi. Oy veren kentlerin durumu da Hatay'la aynıdır. Adıyaman'daydık, insanlar iş bulamıyor, gerçekten yıkık bir kenti gördük. Bu katliamdan sorumlu olan istifa etmesi gereken hükümet hiçbir şey olmamış bir sorumluluğu yokmuş gibi davranıyordu. Biz bunu kınıyoruz. DEM Partisi olarak bu duyarsızlık karşısında ortaya çıkan sonuçlara karşı sorumluluk almayan hükümetin karşısında sizinle birlikte olacağımızı belirtmek istiyoruz."

Konuşmaların ardından gulbang okundu ve lokma pay edildi.