23 Eylül 2024 Pazartesi

Mahkeme tacizi ve darbı görmezden geliyor

14 yaşındayken Adem Ekmekçi tarafından tacize uğrayan Halime, yaşadıklarına isyan ederek delillere rağmen ceza almayan tacizci ve ailesi tarafından darp edildi. Ölüm tehditleri alan Halime "İlla ölmem mi gerekiyor" diyerek adalete olan inancının kalmadığını söylüyor.
Adalet Saray'ları tacizci ve tecavüzcü erkeklerin aklandığı binalara dönüşürken Şule Çet'in mahkemesinde olduğu gibi kadınları yargılamaya devam ediyor. Bu haksızlık karşısında kadınlar yaşadıkları şiddete, tacize ve tecavüze karşı sesini duyurmanın başka mecralarını buluyor. Kimisi özsavunma hakkını kullanıyor hayatta kalmak için kimisi sosyal medyadan yaşadıklarını anlatarak ya kadın dayanışması için sesinin büyütülmesini istiyor ya da erkeklerin teşhir olarak başka kadınların canının yanmasına engel olmaya çalışıyor. Ancak hepsinde de kadınlar artık erkek adalete güvenmiyor ve kendi adaletini kendi yaratıyor.
 
Bu kadınlardan biri de 17 yaşındaki Halime İkra Ünal. Halime, 14 yaşındayken anneannesinin komşusu olan 45 yaşindaki Adem Ekmekçi tarafından cinsel tacize uğruyor. Bina içinde ve asansörde defalarca tacize uğrayan Halime, şikayetçi oluyor ve şikayetçi olduğu için tacizci erkek ailesi tarafından darp ediliyor.
 
ERKEK HEP NEFSİNE UYUYOR
 
Taciz mahkemeye taşınmadan önce Adem Ekmekçi, yaptıklarının yargıya taşınmaması için "Nefsime uydum, bir daha olmayacak, biz kardeşiz artık, beşer şaşar" diyerek suçunun üstünün örtülmesini istiyor. Nede olsa erkekler bu duruma ilişkin: Kadınlar tacize uğrar ve susar.
 
Ancak Halime ve ailesi susmuyor ve ellerindeki ses kaydı ile mahkemeye başvuruyor. Kanıtlara rağmen mahkemede "nefsine uyduğuna ve bir kerelik olduğuna" inanarak tacizci Adem Ekmekçi'ye ceza vermiyor. Bu arada Ekmekçi kendini taciz ettiği kadına suçlayarak "sevgilisiyle öpüşüyordu, ailesine söylemekle tehdit ettim ama taciz etmedim" diyerek savunuyor. Mahkeme tacizci erkeğe "Bir kadının sevgilisiyle öpüşmesi suç değildir veya o kadını taciz etmeni haklı göstermez" demiyor.
 
BEN ÖLÜNCE Mİ ADALET YERİNİ BULACAK
 
Halime yaşadıklarına şöyle isyan ediyor: "Ben artık başka kadınların ve çocukların tacize, tecavüze uğramasını istemiyorum. Böyleleri cezasız kalsın istemiyorum. Adalete olan güvencem bitti. Ne olur sesimi duyun, ölüm tehditleri alıyorum ve can güvenliğim yok. Anlatamadığım bu adam tarafından ve ailesi tarafından başımıza gelen bir sürü olay var. Artık yalvarıyorum beni öldürmeden birileri bana yardım etsin. Tacize uğradığım için artik kendimi suçlu hissetmeye başladım. Ailemin ve benim yaşadıklarım yüzünden psikolojim bozuldu. Ben ölürsem herşey düzelecek mi? O zaman mi adalet yerini bulacak?"
 
Adem Ekmekçi tarafından başkaca kadınalrın da tacize uğradığını belirten Halime, "Daha benim mahkemem sonuçlanmadan mahallemizde başka bir kadını daha taciz etmis ve bu kadın evli çocuklu bir kadın. Bunu yapan insanlar artik cezasız kalmasın. Basıma gelecek her şeyin sorumlusu Adem Ekmekçi'dir" diyor.
 
Tacizci Adem Ekmekçi tarafından senelerdir ölüm tehdidi aldığını söyleyen Halime, "Ceza alması için illa tecavüz etmesi mi gerekiyor" diyerek diyerek isyan ediyor ama bu ülkede tecavüze uğrayan kadınların bile adalet talebi yok sayılıyor. Tecavüzcü erkekler mahkemeler tarafından ödüllendiriliyor.