25 Eylül 2024 Çarşamba

Madenci yakınlarına bağıran avukat hakkında suç duyurusu

ÇHD, hükümet ve yüksek yargı mensuplarıyla fotoğrafları dikkat çeken ve Amasra maden katliamı davasında madenci ailelerine "Başınıza geleni hak etmişsinizdir" diye bağıran Avukat Çağla Dursun hakkında bağlı olduğu Zonguldak Barosuna suç duyurusunda bulundu. 

43 işçinin yaşamını yitirdiği Amasra maden katliamı davasında, sanıkların yalanlarını yüzüne vuran katledilen madenci ailelerine "Başınıza geleni hak etmişsinizdir" diye bağıran Avukat Çağla Dursun'un bağlı bulunduğu baroya Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) suç duyurusunda bulundu. 

Öte yandan Dursun'un yüksek yargı mensupları ve Cumhurbaşkanı ile çektirdiği fotoğraflar dikkat çekti. Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre sosyal medyada aldığı tepkilerden sonra Twitter hesabını kapatan Dursun'un profilinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çekilen bir fotoğrafı bulunuyor.

Zonguldak Barosu'na kayıtlı olan Çağla Dursun'un, devlet erkanıyla içli dışlı olduğu Zonguldak Valiliğinin yaptığı paylaşımda da göze çarpıyor. Valiliğin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın, Dursun'u ofisinde ziyaret ettiği görülüyor.

Dursun, bir dönem Adalet Bakanlığı da yapan Yargıtay üyesi Kenan İpek ve Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan'la birlikte katıldığı bir iftar programında çekilen fotoğrafını Facebook hesabından paylaştı.