22 Eylül 2024 Pazar

MA muhabiri Altıntaş yeniden gözaltına alındı

Gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan MA muhabiri Mahmut Altıntaş, kendisine işkence yapan polisler hakkında şikayetçi olmak için gittiği karakolda yeniden gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mahmut Altıntaş, dün sabah Adıyaman'da haber takibine gittiği sırada gözaltına alındı. Aynı gün adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılan Altıntaş, kendisine şiddet uygulayarak işkence yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulunmak için gittiği karakolda tekrar gözaltına alındı.

Dün sabah gözaltına alınan Altıntaş, dün Adıyaman Adliyesine sevk edildiği sırasında adliye girişinde başının eğilmesine karşı çıktığı için 5 polisin saldırısına uğradı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Altıntaş, hastaneden darp raporu aldı. Darp raporunda Altıntaş'ın boyun ve bileklerinde darp izleri ve dudağının patladığı tespit edildi.

TEM Şube'de görevli polisler darp raporu veren doktora baskı uyguladı.

Altıntaş, darp raporu aldıktan sonra polislerden şikayetçi olmak için avukatıyla beraber Altınşehir Polis Karakolu'na gitti. Altıntaş polislerden şikayetçi olurken, polisin de Altıntaş hakkında şikayetçi olduğu ortaya çıktı. MA muhabiri Mahmut Altıntaş, "polise mukavemette bulunduğu" gerekçesiyle savcılık kararıyla yeniden gözaltına alındı.

Altıntaş'ın bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.