1 Ekim 2024 Salı

MA editörü Müftüoğlu gözaltına alındı

DFG Eşbaşkanı ve MA editörü Dicle Müftüoğlu sabah saatlerinde evine yapılan baskının ardından gittiği Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı. Müftüoğlu hakkında 4 günlük gözaltı kararı verildi. Müftüoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki gösteren gazeteci örgütleri, serbest bırakılmasını istedi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı editörü Dicle Müftüoğlu gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde evine baskın yapılan ancak evde bulunmadığı için baskın sonrası ifade vermek için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne giden Müftüoğlu, gözaltına alındı. Müftüoğlu hakkında 4 günlük gözaltı kararı verildi.

Müftüoğlu'nun Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma bahanesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

GAZETECİ ÖRGÜTLERİ: MÜFTÜOĞLU'NU SERBEST BIRAKIN
Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Müftüoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Gerçekleri maniple eden saray medyasına karşı halka doğruları ulaştıran özgür basın emekçilerinin iktidar tarafından hedef haline getirildiği belirtilen açıklamada, "Hakikatin izinde olduğumuz bu yolda özgür basın çalışanları olarak her koşulda mesleğimizi yapmaya devam ediyoruz. Özellikle biz kadın gazeteciler, bu baskılara daha fazla maruz bırakılıyoruz" denildi.

Açıklamada, Müftüoğlu'nun serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) de, Kürt illerinde hemen hemen her gün gazetecilerin gözaltına alındığını, baskı ve engellemelerle karşılaştığını hatırlattı, "Yüzlerce gazeteci hakkında yürütülen soruşturma ve davalar var. Birçoğu haber yaptığı için, düşüncelerini paylaştığı için cezalandırılıyor" dendi.

Müftüoğlu hakkında daha önce açılan soruşturma ve yürütülen davaların hatırlatıldığı DFG açıklamasında, "Burada amaç gazeteciye gözdağı vermek, mesleğini yapamaz hale getirmektir. Henüz neyle suçlandığını dahi bilmiyoruz. Ancak gazetecilik faaliyetleri nedeniyle olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü Dicle gazetecidir ve sadece haber yapmaktadır. Ülkemizde olup biteni kamuoyuna yansıtma çabası içerisindedir. Nitekim sadece gazetecilik yaptığı için arkadaşlarımızın başına neler getirildiğinin çok yakın tanığıyız" ifadelerine yer verildi.

Eşbaşkanları Dicle Müftüoğlu'nun bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunan DFG, basın emekçilerine bu hukuksuzluğa karşı koyma ve dayanışma çağrısında bulundu.