25 Eylül 2024 Çarşamba

Luzern'de 5 Eylül mitingine çağrı: Yeni bir başlangıca ihtiyaç var

İsviçre'nin Luzern Kantonu'nda ekosistemin tahribatına ve artan ırkçılığa karşı büyük bir miting düzenlenecek. 5 Eylül'de düzenlenecek mitingle ilgili yapılan açıklamalarda, "Yeni bir başlangıca ihtiyaç var. Artık aynı şekilde devam edemeyiz" denildi.

İsviçre'nin Luzern Kantonu'nda faaliyet yürüten Lucerne Sendika Federasyonu, Juso, SP, Genç Yeşiller, Yeşiller, RESolut, Kürt Kültür Derneği, Lucerne in Transition, Psychologists for Future, Solinetz, Kadın Grevi ve İklim Grevi örgütleri 5 Eylül'de iklim grevi düzenleyecek. 

Ekolojik sistemin tahribatına ve ırkçılığa karşı düzenlenecek mitingle ilgili oluşturulan komisyon yazılı bir açıklama yaptı. Mitingle ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığı açıklamada, koronavirüs önlemleri ile alınan bir dizi kararın ardından 'normale dönmek' adı altında halkın her gün yoksulluğa ve ölüme sürüklendiğinin altı çizildi.

'Normale dönmek istemiyoruz' diyen eylem organizatörleri ayrıca küresel ısınmanın durdurulamaz bir zincirleme reaksiyonunu tetikleyerek yakında bir devrilme noktasına ulaşılacağını belirtti. 

'YENİ BİR BAŞLANGICA İHTİYAÇ VAR'
Eylem çağrıcılarından RESolut organizasyonundan Adrian Muheim "5 Eylül'de sokağa çıkacağım çünkü toplumumuzun yeni bir başlangıca ihtiyacı var" şeklinde açıklama yaptı. Muheim, "Daha önce olduğu gibi, aşırı adaletsizlik, iklim felaketi ve Avrupa sınırlarında ölmekte olan insanlar varken, artık aynı şekilde devam edemeyiz" ifadelerini kullandı. Muheim ayrıca gerçekleştirecekleri miting ile aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu göstermek istediklerini belirtti.

Lucerne'den Milena Hess ise "Mevcut sistemimizde çok sık krizlerle yüzleşmek zorunda kalıyoruz şimdi bu krizlere karşı adım atma zamanı ekolojik sitemi korumak ve ırkçılığa karşı birleşmek için krizlere karşı dayanıklı hale gelmek için 5 Eylül de adım atalım" dedi. 

5 Eylül Cumartesi günü yapılacak gösteri 15.00'de Lucerne'deki Bahnhofplatz'da başlayacak ve ardından yeni ve eski şehirde yürüyüş gerçekleştirilecek.