24 Eylül 2024 Salı

Lozan'da şehitler anıldı

İsviçre'nin Lozan kentinde MLKP/FESK gerillası Sinan Güneş, Suruç şehirleri ve Dörtler anıldı.

İsviçre'nin Lozan kentinde MLKP/FESK gerillası Sinan Güneş, Suruç şehirleri ve Dörtler anıldı.

Lozan DKTM'de düzenlenen anma saygı duruşu ile başladı. Sinevizyon gösterimleriminin ardından MLKP, NÇDK, DKP Birlik ve İnsan Hakları Dayanışma Derneği İsviçre adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda şehitlerin yaşamı ve mücadeleleri anlatıldı, birleşik devrimci mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

MLKP adına yapılan konuşmada, devrim şehitlerinin mücadeleye bağlılıklarına dikkat çekildi. Suruç şehitlerinin tarihsel bir dönüm noktası yarattığı ifade edilen konuşmada, Dörtlerin 12 Eylül faşizmine karşı özgürlük hareketinin ateşleyicisi olduğunun altı çizildi.

NÇDK adına yapılan konuşmada ise enternasyonal dayanışmanın önemine vurgu yapıldı, Dörtlerin özgürlük hareketinde yeniden bir dirilişin başlangıcı ve ateşleyicisi olduğu kaydedildi.

DKP Birlik adına yapılan konuşmada da "İbrahim'lerden, Mahir'lerden Deniz'lerden gelen direniş geleneği Mazlum'larla Dörtlerle Suruç şehitleri ve Sinan Güneş ile devam ediyor" denildi. İsviçre İnsan Hakları Dayanışma Derneği adına yapılan konuşmada ise "Zulmün olduğu yerde direnmek meşru ve haktır" diye belirtildi.