23 Eylül 2024 Pazartesi

Limter-İş'ten Farplas direnişini sahiplenme çağrısı

Limter-İş Sendikası Farplas direnişiyle dayanışma çağrısında bulundu. Direnişin zaferle sonuçlanması için seferberlik çağrısında bulunan sendika, sosyal medya çalışmasından her yerin Farplas direnişiyle dayanışma pankartlarıyla donatılmasını istedi. Sendika, 8 Mart günü de direniş alanında yapılacak Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katılım çağrısında bulundu.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası 32 gündür direnen Farplas işçileriyle dayanışma çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabından çağrı metni yayınlayan sendika, sendikalaşma, daha iyi bir yaşam ve çalışma hakkı için direnen işçilerin işten atıldığını hatırlattı. Direnişin bir ayı geride bıraktığını hatırlatan sendika, "Farplas direnişinin zafere ulaşması sadece Farplas işçileri bakımından değil tüm işçi hareketi bakımından özel önemi olduğu kanısındayız" diye belirtti.

Farplas direnişinin kazanmasının tüm işçilerin mücadelesi için yol açıcı olacağına işaret eden Limter-İş Sendikası, direnişin tüm işçiler, işçi örgütleri ve emek dostları tarafından sahiplenilmesi, direnişin zafere ulaşması seferber olunması çağrısında bulundu.

Limter-İş Sendikası direnişin sahiplenilmesi bakımından şu önerilerde bulundu:

"♦ İstanbul başta gelmek üzere tüm illerde olabildiğince yaygın biçimde imzalı ya da imzasız Farplas direnişi ile ilgili yazılamaların yapılması.
Tüm sendika, emek örgütleri ve emek dostu kurumların binalarına ya da uygun gördükleri alanlara Farplas direnişini destekleyici sloganların olduğu pankartların asılması.
Yapılan yazılama ve pankartların fotoğraflarının belirlenen tag ile her kurumun kendi hesabından paylaşması
Yazılama ve pankartların görünürlüğü bakımından 9 Mart günü paylaşılacak biçimde planlama yapılması (Kullanılacak tag 9 Mart sabahı sendika hesabımızdan duyurulacaktır.)
Yazılama ya da pankartlarda kullanılması önerilen sloganlar:
*Farplas işçisi yalnız değildir
*Farplas'ta direniş kazanacak
*Farplas'tan atılan işçiler geri alınsın.
♦ Farplas'ın birlikte çalıştığı şirketler önünde açıklamalar yapılması.
♦ Tarih ve saati sosyal medya hesabımızdan duyurulacak Gebze yürüyüşüne güçlü bir katılım sağlanması.
♦ 8 Mart'ta saat 15.30'da direniş alanında yapılacak dünya Emekçi Kadınlar Günü çağrısına kadın işçi katılımı için seferber olunması.
♦ Farplas direnişimizin toplumsal görünürlüğü ve desteğin artırılması için yapılacak sosyal medya eylemlerinin ve etkinlik, eylem çağrılarının yaygınlaştırılması
♦ Farplas'ın parça ürettiği Uluslar arası tekellere yurt dışındaki sendikalar ve emek örgütlerinin eylem ve açıklamalarla baskı yapması için ilişki ve olanakların harekete geçirilmesi.
♦ Aydın, sanatçı ve kurum temsilcilerinin direnişi ziyaret etmeleri, destekleyici açıklama yapmaları için ilişki ve olanakların harekete geçirilmesi için değerlendirme yaparak, direnişimizin kazanımı için neler yapabileceğinizi tarafımıza iletmenizi bekliyoruz."