23 Eylül 2024 Pazartesi

Limter-İş: 1 Mayıs işçileri birlik olmaya çağırıyor 

 DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası, İçmeler tersanelerinde bildiriler ve sloganlar eşliğinde 1 Mayıs çalışmalarının startını vererek, işçileri örgütlü ve birleşik mücadeleyle yükselen işçi hareketini 1 Mayıs alanlarına taşımaya çağırdı. 

DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası, İçmeler tersaneler bölgesinde 1 Mayıs çalışmalarının startını verdi. Sabah erken saatlerde tersaneler bölgesine gelen Limter-İş üyeleri, bildiri dağıtarak işçileri yoksulluğa, geleceksizliğe, işsizliğe, hak gasplarına ve iş cinayetlerine karşı 1 Mayıs'ta Limter-İş bayraklarıyla alanlarda olmaya çağırdı. "1 Mayıs ruhuyla kölelik zincirlerini kıracağız" pankartı açan Limter-İş'in bildirileri, tersane işçilerinden de büyük ilgi gördü.

'ŞİMDİ MEYDANLARA AKMA ZAMANI'
İşçilere seslenen Limter-İş sendikası genel başkanı Kanber Saygılı, işçi sınıfının açlığa, yoksulluğa, zamlar altında düşük ücretlerle ezilmeye, taşeronlaşmaya mahkum olmadığını belirterek, işçilerin mahkum edilmek istendiği bu düzeni örgütlenerek, mücadele ederek değiştirebileceğini vurguladı. "1 Mayıs patronlara karşı haklarımız için, siyasal iktidarın zulmüne karşı adalet, özgürlük ve geleceğimiz için mücadele etme günüdür. 1 Mayıs işçi sınıfını alanlara, haklarımız için birlik olmaya çağırıyor" diyen Saygılı, patronlara ve siyasal iktidara diz çökmeden yaşamak ve çalışmak için bütün işçileri birleşik, örgütlü mücadeleye ve 1 Mayıs alanlarına çağırdı. Saygılı, direnen ve birleşen işçilerin kazandığına dikkat çekersek, "Şimdi mücadele etme zamanı. Şimdi değiştirme zamanı. Şimdi meydanlara akma zamanı" ifadelerini kullandı.

'İŞÇİ SINIFI GREVLE, İŞGALLE, DİRENİŞLE 1 MAYIS'A HAZIRLANIYOR'
İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta din, dil, ırk fark etmeksizin dünyanın her yerinde işçilerin, emekçilerin, kadınların ve gençlerin meydanları dolduracağını kaydeden Saygılı, işçiler, emekçiler ve ezilenler olarak birleşik mücadele etmenin önemine vurgu yaptı. Urfa'dan Antep'e, Antep'ten İstanbul'a, İstanbul'dan Çorlu'ya, İzmir'e; ülkenin dört bir yanında mücadele eden işçilerin kazandığını söyleyen Saygılı, "İşçi sınıfı bu yıl grevle, işgalle, direnişle 1 Mayıs'a hazırlanıyor" dedi.

'LİMTER-İŞ BAYRAĞIYLA YÜRÜYELİM'
Siyasal iktidarın sermayeden, patronlardan yana olduğunu ifade eden Saygılı, patronların iktidardan aldığı güçle iki dudağından çıkan sözün kanuna dönüştüğüne işaret etti. Bu sene de sendika olarak kitlesel miting alanlarında yerlerini alacaklarını belirten Saygılı, patronların ve siyasal iktidarın zulmüne karşı tüm tersane işçilerini 1 Mayıs'ta Limter-İş bayrağıyla yürümeye çağırdı.

Eylem, "Yaşasın 1 Mayıs, biji yek gulan" ve "İnsanca çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz" sloganlarıyla son bulurken, tersanelere giriş yapan işçiler de Limter-İş'in 1 Mayıs çağrısını alkışlarla karşıladı.