8 Ekim 2024 Salı

LGBTİ+ voleybolcuya homofobik saldırı

Türkiye A milli Voleybol takımının voleybolcusu Karakurt, sevgilisi ile fotoğraf paylaştığı için homofobik saldırıya uğradı.

Türkiye A milli Voleybol takımının voleybolcusu Ebrar Karakurt, sosyal medya hesabından sevgilisi ile resimlerini paylaşmasının ardından bazı hesaplar ve haber siteleri tarafından homofobik saldırıya uğradı.

Karakurt'un paylaşımını hedef gösteren haberlerin ardından sosyal medyada #EbrarKarakurt etiketi gündem oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Ebrar Karakurt'a sahip çıkan ve homofobik saldırıya tepki gösteren paylaşımlar yaptı.

Ebrar Karakurt'a takım arkadaşlarından da destek geldi. Fenerbahçe ve Türkiye A milli takımının voleybolcusu Naz Demir Akyol, homofobik paylaşımların ardından Ebrar ile olan fotoğrafını paylaşarak, "Ne konuşulursa konuşulsun, herkesin bilmesi gereken en önemli şeylerden biri; Ebrar'ın; hakkında söylenen hiçbir şeye takılmayacağıdır! O sadece kendi işini en iyi şekilde yapabilmeye bakar. Gerisi de ne beni, ne sizi, kısaca kimseyi ilgilendirmez" dedi.