30 Eylül 2024 Pazartesi

LGBTİ+ Onur Yürüyüşü öncesi provokasyon

Ankara'da 17.30'da yapılacak LGBTİ+ Onur Yürüyüşü öncesi gerici gruplar yürüyüşü engellemek için çağrı yaptı. Tertip Komitesi ise yürüyüşü gerçekleştireceklerinin altını çizerek dayanışma çağrısı yaptı. 

Ankara'da yapılacak LGBTİ+ Onur Yürüyüşü öncesi Müdafaa-i İslam Hareketi, provokasyon için düğmeye bastı. Sosyal medyada yayılan bildiride, Onur Yürüyüşü'nün engellenmesi için Hacı Bayram Veli Camii'ne çağrı yapıldı.

Ankara LGBTİ+ Onur Yürüyüşü bugün saat 17.30'da Kuğulu Park'ta yapılacak.

Yürüyüş öncesi Ankara'daki bazı gerici yapılar, sosyal medyada ortak bir bildiri yayımlayarak, yürüyüşün engellenmesi için yarın saat 12.30'da Hacı Bayram Veli Camii'nde toplanma çağrısı yaptı.

'İZİN VERMEYECEĞİZ'
Bu çağrının üzerine Ankara Onur Yürüyüşü Komitesi tarafından yapılan açıklamada ise yürüyüşün bir anayasal hak olduğu ve yapılan çağrının "halkı kin ve nefrete teşvik" suçu içerdiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığının görevini yapıp bu grubun toplanmasını engellemediği takdirde, biz de tıpkı İstanbul Pride gibi, görevini kötüye kullanmalarına izin vermeyeceğimizi Türkiye halklarına ilan ediyor, özgür ve eşit yaşamı savunan herkesi bizimle dayanışmaya davet ediyoruz!" denildi.