22 Eylül 2024 Pazar

Leyla Güven'in direnişinin 200. günü Paris'te selamlandı

ACTİT, SKB ve Young Struggle üyeleri Paris Stalingrad kanal kenarında Leyla Güven'in dirineşinin 200. gününü selamlamak için insan zinciri oluşturdu.
1 Nisan'da Paris'te süresiz açlık grevinde olan AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir ve bir aylık açlık grevi direnişçileri Bilen Ceyran ve Gülten Yavuz, Leyla Güven'in direnişinin 200. gününü selamladılar.
 
ACTİT, SKB ve Young Struggle'ın çağrıcısı olduğu, Partizan Fransa destek verdiği eyleme bir aylık açlık grevi direnişini devam ettiren YS sözcüsü Bilen Ceyran ve SKB üyesi Gülten Yavuz'da katıldı. ACTİT, SKB ve Young Struggle üyeleri Paris Stalingrad kanal kenarında insan zinciri oluşturdu. Leyla Güven'in maskesini takan eylemciler, "Türkiye zindanlarında binlerce tutsak süresiz açlık grevinde" dövizleri taşıdı.
 
Kanal boyunca halka bildirilerin dağıtıldığı eylemde "Leyla Güven yalnız değildir", "Yaşasın tutsakların direnişi", "Erdoğan, faşist, katil", "Kahrolsun faşizm", "Öcalan'a özgürlük" sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda özellikle Türkiye'de faşist baskılar ve Avrupa devletlerinin işbirliği hatırlatıldı. Yaşanan baskı ve hukuksuzluklar teşhir edildi ve tüm ulustan insanlara duyarlılık çağrısı yapıldı.
 
Kanal boyunca oluşturulan zincir daha sonra Stalingrad meydanına giderek burada dilek balonları uçurdu. Slogan ve müzik eşliğinde eylem sonlandırıldı.