19 Eylül 2024 Perşembe

Le Point dergisinden 'Diktatör' kapağı: Macron dergiye destek verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Diktatör' başlığı ile kapak yapan Fransız Le Point dergisine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan destek geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Diktatör" başlığı ile son sayısının kapağına taşıyan Fransız Le Point dergisi, ülkedeki Erdoğan yanlıları tarafından "taciz" edildiklerini ve "korkutulmaya" çalışıldıklarını duyurdu.
 
Dergiye tepki gösteren bir grup Erdoğan yanlısı, haftasonu Avignon kentinde derginin afişinin asılı olduğu bir gazete bayisine yürümüş ve afişi zorla indirtmişti. Afişin indirilmesine son tepki Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan geldi. Twitter hesabından bir açıklama yapan Macron, "Fransa'da ya da yurtdışında özgürlük düşmanlarını memnun etmediği gerekçesiyle Le Point dergisinin posterlerinin gazete bayilerinden kaldırılması kesinlikle kabul edilemez. Basın özgürlüğünün bir bedeli yoktur: O olmadan diktatörlük olur" ifadelerini kullandı.
 
Le Point dergisinin afişini görevliye zorla kaldırtan grup, daha sonra derginin tanıtım afişlerinin reklam panosuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını asmıştı.
 
Afişin yeniden asılması tansiyonu daha artırdı, tekrar olay yerine gelen Erdoğan yanlıları bu kez söz konusu afişe dokunmadılar fakat panoya yakın bir yere 'yalan haber' yazısı iliştirdiler.
 
Olayın gerçekleştiği Pontet semtinin Belediye Başkanı Joris Hébrard, yaşanan olayları "kabul edilemez" olarak nitelendirerek savcılıktan soruşturma açılmasını ve "sorumluların belirlenip kovulmasını" istedi.
 
Le Point dergisinden gelişen olaylar üzerine yapılan açıklamada, "Bir haftadır sosyal medya üzerinden süren taciz, hakaret, korkutma ve anti-semit iftiralar sonrası AKP taraftarları, ifade özgürlüğünün sembollerine ve basın çeşitliliğine saldırmaya başladı." denildi.
 
Derginin son sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar dönemine ilişkin bir araştırma yazısı ve "Erdoğan yeni Hitler mi? başlıklı da bir makale bulunuyor.