23 Eylül 2024 Pazartesi

KYK yurdunda ihmal nedeniyle bir öğrenci katledildi, öğrenciler sokağa döküldü

Aydın'da Işıklı Kız KYK yurdunda bir öğrenci aylardır tüm uyarılara rağmen tamir edilmeyen asansörün düşmesi nedeniyle hayatını kaybetti, olaya tepki göstermek için sokaklara dökülen öğrencilere ise polis saldırdı.

Aydın'ın Efeler ilçesindeki Işıklı Kız KYK yurdunda öğrenciler daha önce defalarca uyarmasına rağmen tadilatı yapılmayan asansör düştü. Öğrenciler kısa sürede bir araya geldi ve KYK'de yaşanan ihmali "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganları eşliğinde protesto etti.

Yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

Görüntü almalarına izin verilmediği belirten bir öğrenci sosyal medya hesabından "Artık sesimizi duyun" diyerek bir video paylaştı. Yaşananları kayda alan öğrenci şöyle konuştu:

"Videoya almamamız konusunda çok uyarıldık, sesimizi çıkarmamıza, görüntü almamıza engel olmaya çalışıyorlar. Günlerdir uyardığımız asansör sonunda düştü. Yaklaşık 20 kişiye yakın kişinin içinde olduğu söyleniyor ama tam bilgim yok. Şu anda 3 ambulans var burada ve artık kurtlu yemeklerden ziyade can kaybımız da ve canımız da artık tehlikede. Çok uyardık, hepimiz söyledik, fakat bir türlü bu asansör yapılmadı! Şu an içeride kim bilir kimin evladı canıyla cebelleşiyor. Yüksek kattan düştüğü söyleniyor ve gerçekten bu durum hakkında daha hiçbir şey yapılmayacak sanırım. Çünkü görüntü almamızı engellemeye çalışıyorlar. Fakat her şeyi elimden geldiğince çekmeye çalışacağım. Artık sesimizi duyun. Ve ölü çıktı!"

Yaşanan asansör faciası sonrası erkek ve kız yurdundaki öğrenciler dışarıya çıkarak yurt binası önünde toplandı. Öğrenciler sloganlar eşliğinde KYK yurdunda yaşanan ve öğrenci ölümlerine neden olan ihmali protesto etti, bölgeye çok sayıda jandarma sevk edildi.

YURT ÖNÜNE GELEN VALİYE SERT TEPKİ
Asansörün düştüğü yurda gelen Aydın Valisi öğrencilerin sert tepkisiyle karşılaştı. Öğrenciler, Vali Yakup Canbolat'ın bulunduğu aracın önünü keserek tepki gösterdi, jandarma ve polisler tarafından aracın etrafından zorla uzaklaştırıldı.

Aydın Valisi Yakup Canpolat, yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişi binildiğini savunarak, ölen öğrencinin panik halinde dışarı çıkmak isterken asansör kapısına sıkışarak vefat ettiğini iddia etti.

ÖĞRENCİLERE POLİS SALDIRDI
Yüzlerce öğrenci vefat eden arkadaşları için yurdun önünde toplanarak "Katil KYK", "Hak, hukuk, adalet", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganlarıyla olayı protesto etti. Polis ise öğrencileri gözaltına almakla tehdit etti, öğrencilerin üzerine TOMA araçları sürüldü. Çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Aynı zamanda çok sayıda öğrenci de kent meydanında toplanarak ölen arkadaşları için yürüyüş düzenledi.