25 Eylül 2024 Çarşamba

Kürt aileye jandarma işkencesi: 1 kişi yaşamını yitirdi

Çanakkale'de Cabir ailesine önce ırkçı saldırı gerçekleşti, saldırı sonrası olay yerine gelen jandarma aileye işkence etti ve Süleyman Cabir'i katletti.

Van'dan 15-16 yıl önce Çanakkale'ye göç eden Cabir ailesi ile yerleştiği Civer köyünde yaşayan Özenç ailesi arasında kavga çıktı. Kavgada Yavuz Cabir 10 yerinden bıçaklanırken, Enver Özenç yaşamını yitirdi. Kavganın ardından olay yerine gelen jandarma, Cabir ailesine saldırdı. 3 kadın darp edilirken, Süleyman Cabir bir uzman çavuş tarafından ateşli silahla katledildi. Cabir ailesinin diğer üyeleri ise gözaltına alınarak Anafartalar karakoluna götürüldü.

Cabir'in çocukları Yavuz Cabir, Ömer Cabir ve Yücel Cabir için 48 saat süreli gözaltı kararı verilirken, anne ve kızlarının ifade işlemleri ise devam ediyor. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya gizlilik kararı getirildiği öğrenildi.

Cabir ailesinin avukatı Zilan Leventoğlu, "Durum çok vahim. Jandarma adeta defalarca kez aile bireylerine ateş etmiş, babaya da nişan alıp göğüs kafesinin altından vurmuş. Sadece silahla ateş etme dışında jandarma tarafından çok feci dövülmüşler" ifadelerini kullandı.

Cabir'i öldüren jandarmanın gözaltına alındığı öğrenildi.