24 Eylül 2024 Salı

Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi temaslarını sürdürüyor

Türk devletinin Güney Kürdistan'daki operasyonlarını önlemek ve Kürt güçleri arasında diyaloğu geliştirmek amacıyla Süleymaniye'de temaslarını sürdüren Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi, Tevgera Azadî Hareketi ve Hizba Şîu ile görüştü.

Dünyanın 14 farklı ülkesinden bir araya gelen siyasetçi, ekolojist, sanatçı ve aydınların kurduğu Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi'nin (Defend Kurdistan), Güneş Kürdistan'daki temasları sürüyor. İnisiyatif, Türkiye'nin operasyonlarını önlemek ve Kürt güçleri arasında diyaloğu geliştirmek amacıyla Süleymaniye'de ziyaretlerini sürdürüyor.

'TÜRKİYE'NİN İŞGALİNE KARŞI DURMAK İÇİN GELDİK'
İnisiyatif, Tevgera Azadî Hareketi'yle (Özgürlük Hareketi) Süleymaniye'de bir araya geldi. İnisiyatif üyesi Niko Vogel görüşme sırasında, "Kürt halkını destekliyoruz ve Kürt halkına yardım etmek, Kürtler arası çatışmanın önüne geçmek ve Türkiye'nin işgalciliğine karşı durmak için geldik" dedi. Kadınların çalışmalarından da memnuniyet duyduklarını ifade eden Vogel, "Daha da ilerlemesini umut diyoruz. Çünkü toplumun özgürlüğü, kadın özgürlüğünden geçer" diye ekledi.

HALKLAR ARASI DAYANIŞMA VURGUSU
Tevgera Azadî Hareketi Eşbaşkanı Mihemed Abdullah da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hewlêr'de karşılaştığınız engellerden dolayı üzgünüz. Yılardır mücadele içerisindeyiz. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan sayesinde kazanımlar elde ettik" ifadelerini kullandı. Hareketi diğer eşbaşkan Tara Hisên de, "Kürt halkının Avrupa halklarının desteğine ihtiyacı var. Çünkü devletler birbirlerinin çıkarlarını gözetirken, halklar da birbirlerini koruyor" diye konuştu.

ÇOK ORTAK NOKTA VAR
İnisiyatif, ardından Hizba Şîu'yu (Kürdistan Komünist Partisi) ziyaret etti. Parti binasında yapılan görüşme ardından Niko Vogel, "Kürdistan'daki son duruma ilişkin fikirlerimizi paylaştık. Aramızda, başta Türkiye'nin işgalciliğine karşı olmak üzere çok sayıda ortak nokta vardı" dedi.

'DESTEĞİNİZ GURUR VERİCİ'
Hizba Şîu'nun Süleymaniye Komite sorumlusu Osman Zindani ise "Bu heyetin ziyareti işgalciliğe karşıdır. Kürt halkının meşru aklarına verdikleri destek gurur vericidir" ifadelerinde bulundu.