24 Eylül 2024 Salı

Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi: Saldırılara sessiz kalmayın

Türkiye'nin saldırılarının hedefi olan Süleymaniye'de temaslarda bulunan Uluslararası Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi, uluslararası kamuoyuna "Bu saldırılara sessiz kalmayın" çağrısında bulundu.

Türkiye'nin Güney Kürdistan'a 23 Nisan'da başlattığı işal saldırısı sürüyor. Saldırılarda birçok yerleşim yeri boşaltılırken, çok sayıda sivil de yaşamını yitirdi. Son olarak Süleymaniye'nin Şerbajer'in Gelale köyüne yönelik SİHA saldırısında, bombalanan araçta iki kişi yaşamını yitirdi, bir kişi de yaralandı. Süleymaniye'de temaslarda bulunan Uluslararası Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi, Türkiye'nin saldırılarına tepki göstererek, uluslararası kamuoyuna sessiz kalınmaması çağrısı yaptı.

GELALE SALDIRISI
Açıklamada, Şerbajer'in Gelale köyüne yönelik Türkiye'ye ait SİHA'lar tarafından yapılan saldırıya ilişkin, "Türkiye bu yolla Kürdistan topraklarını işgal etmek istiyor. ABD, Almanya ve NATO ülkeleri başta olmak üzere, Kürtlere ve azınlıklara karşı Türkiye'yi destekliyor. Bugün bu saldırıdan yarım saat önce, Barış Heyeti Kunamasî'den ayrıldı. Orada 1 yıl önce TSK saldırısında yaralan bir aileyi ziyaret ettik" denildi.

Uluslararası kamuoyunun saldırılara sessiz kalmaması çağrısı yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Avrupa'daki askeri teknolojileri kullanıp, bu saldırıları yapıyorlar. Bağdat, Federe Kürdistan Hükümetleri sessiz kalıyor. Avrupa'daki organizasyonlara şu çağrıyı yapıyoruz: Bu saldırılara sessiz kalmayın. Devletinizin Türkiye'ye silah satmasına izin vermeyin. Türkiye şu anda Osmanlı'yı tekrar inşa etmek için her şeyi yapıyor. Biz burada Kürt halkıyla beraberiz ve bütün dünyayı bu dayanışmaya destek olmaya çağırıyoruz."

Açıklamada, bugün Süleymaniye'de gerçekleştirilecek kitlesel açıklamaya katılım çağrısı yapıldı.