24 Eylül 2024 Salı

Küçükçekmece'de çocuk istismarı: Mahalle sokağa çıktı

İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir çocuk istismara maruz bırakıldı. Mahalle halkı karakol önünde toplanarak istismarı protesto etti.
İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişinin cinsel istismarına baruz bırakıldığı ortaya çıktı. Kapılarının önünde baygın halde bulunan çocuk Kanuni Sultan Süleyman Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocuğun yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiği bildirildi.
 
İstismar haberi üzerine mahalle halkı ise ayağa kalktı. İstismarı protesto eden mahalle halkı karakol önüne toplandı. Akşam boyunca kadınlar mahalle aralarında yürüyüş yaparak halkı tepki göstermeye çağırdı. İlerleyen saatlerde artan kalabalık karakol önüne gelerek protestoyu burada sürdürdü. Yanlarında getirdikleri tencere ve tavaları çalarak istismarı protesto eden mahalle halkı, tepkilerini ise sloganlara yansıttı. Polis karakol önünde toplanan yüzlerce kişiye dağılma çağrısı yaptı. Bu çağrıya tepki gösteren mahalle halkı eylemi yarın sürdürmek üzere dağıldı.