30 Eylül 2024 Pazartesi

KPSS iptal edildi

KPSS sorularının çalınmasının faturası KPSS'ye giren en az bir milyon kişiye kesildi. Erdoğan'ın Aygün'ün yerine atadığı ÖSYM Başkanı Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS'nin iptal edildiğini, 6-7 ve 14 AĞustos'ta yapılacak oturumların da ertelendiğini duyurdu. 

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yer alan bazı soruların Yediiklim Yayınları'nın test ve deneme kitapçıklarında ve çeşitli YouTube kanallarında yer alan sorularla birebir aynı olduğunun ortaya çıkmasının ardından, 31 Temmuz'da yapılan  KPSS iptal edilerek sınava giren çık sayıda kişi mağdur edildi. 

Soruların çalındığının ortaya çıkmasının ardından ÖSYM, iddiaların asılsız olduğunu öne sürmüş ancak kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden almıştı. 

Aygün'ün yerine atanan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklama KPSS'nin iptal edildiğini duyurdu. 6-7 ve 14 Ağustos'ta yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiği bilgisini paylaşan Bayram, "İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir" dedi.