22 Eylül 2024 Pazar

Köseoğlu: Silivri'de oğluma işkence yapılıyor, sessiz kalmayın

Hanife Köseoğlu, Silivri Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Mustafa Özgür Mulla'nın işkenceye maruz kaldığını açıkladı. İşkenceye karşı suç duyuruyusunda bulunduğu için kendisine de 2 ay görüş yasağı verildiğini belirtti, "Oğlumun işkenceye uğramasına sessiz kalmayacağım" dedi.
Silivri 6 No'lu Hapishanesi'nde tutulan Mustafa Özgür Mulla'nın annesi Hanife Köseoğlu, oğlunun yaşadığı iştenceye ilişkin İHD İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenledi. 
 
"Silivri 6 Nolu Hapishanesi'nde işgenceye karşı çıkan aileler de cezanlandırılıyor" pankartının asılı olduğu toplantıya, anne Köseoğlu'nun yanı sıra İHD Hapishane Komisyonu adına Hatice Onaran, Mustafa Özgür Mulla'nın babası Mehmet Haşim Mulla ve kız kardeşi Ezgi Mulla da katıldı. 
 
Anne Köseoğlu, oğlunun sitematik işkenceye maruz kaldığını ve cezaevi yönetiminin bütün bunları ailelerin gözüne sokarak yaptığını aktardı. Köseoğlu, oğlu Mulla'nın görüşüne gittiğinde kendisine "Kimse ile görüşmek istemiyor" yanıtı verildiğini söyledi. Bunun üzerine "Oğlumla beni görüştürmezseniz buradan hiçbir yere gitmem, oturma eylemi yaparım" dediğini aktaran Köseoğlu, cezaevi müdürünün "Burası 2000'li yıllarda ki 'Hayata Dönüş Operasyonu' süreçlerindeki gibi değil daha iyi artık" diye yanıt verdiğini söyledi. 
 
ANNEYE DE GÖRÜŞ YASAĞI VERİLDİ
 
Bunun üzerine suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Köseoğu, bir hafta sonra yeniden ziyarete gittiğinde  "2 aylık görüş yasağı" cezası aldığını öğrendiğini söyledi. 
 
Köseoğlu, "Ben oğlum işkence görürken sessiz kalmadığım, hakkını aradığım için bu görüş yasağı getirildi. Kanun gereği suç teşkil ettiğimi öne sürerek beni oğlumla görüştürmüyorlar. Ben soruyorum adalet nerede?" diye konuştu. 
 
Oğlunun haksız yere cezaevinde olduğunu belirten Köseoğlu, şunları söyledi: "Çocuklarımızın tutukluluk süreçleri boyunca aileler de cezalara maruz bırakılıyor. Bu adalet nasıl işliyor? Çocuklarımıza neden işkence ediliyor? Neden nefes dahi aldırtmıyorlar evlatlarımıza?"
 
'ANNELER OLARAK BİRLİK OLMALIYIZ'
 
Bu durumun yalnızca kendi çocuğu için geçerli olmadığını söyleyen Köseoğlu, yapılan adaletsizlik karşısında anneleri birlik olmaya davet etti. Köseoğlu, "Havalandırma haklarını, sohbet haklarını istedikleri için yerlerde sürüklenen çocuklarımızın sesi olmak için birlik olalım. Çocuklarımız çok acı çekiyor" diye konuştu. 
 
 
ÜZERİNDE SADECE İÇ ÇAMAŞIRI VARDI
 
Baba Mehmet Haşim Mulla, oğlunun ziyaretine gittiklerinde, kapıyı açıp oğullarını bir un çuvalı gibi ziyaret salonuna atıklarını ve oğulları Mulla'nın üzerinde atletten başka bir şey olmadığını, yalınayak görüşe getirdiklerini aktardı. 
 
Baba Mulla, "12 Eylül sürecinde içeride yatmış biri olarak böyle bir şey görmedim ben. Biz üzerimizdeki montlarla üşürken, oğlum çırılçıplak görüşe getirildi. İşkence edildiğini utanmadan bize göstermek için, gözdağı vermek için öyle getirdiler oğlumu" diye belirtti.