25 Eylül 2024 Çarşamba

Kordu: Kadınların öncülüğünde tek adam rejimini yıkacağız

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ayten Kordu, Dersim ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Alevilerin, Kürtlerin, kadınların nasıl yaşayacağına kimsenin karışamayacağını, onların yerine söz kuramayacağını kaydeden Kordu, AKP-MHP iktidarının tekçi sistemine işaret etti ve ekledi: "Tek adam rejimini yıkacağız, 21. yüzyıla kadınlar olarak öncülük yapacağız bu sisteme son vereceğiz."

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) kadın milletvekili adayı Ayten Kordu'nun katılımıyla seçim çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Hozat ilçelerinin ardından Ovacık'ta esnafı ziyaret eden ve seçim bürosunu açan Ayten Kordu'ya Dersim Milletvekili Alican Önlü, Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi eşlik etti. 

Kadınlar başta olmak üzere çok sayıda kişi tarafından coşkuyla karşılanan Kordu, demokrasi mücadelesinde ölümsüzleşenleri anarak sözlerine başladı, "Layık olmaya çalışacağız" dedi. 

KORDU: KADINLARIN NASIL YAŞAYACAĞINA KİMSE KARAR VEREMEZ
Kordu, şu ifadeleri kullandı: "Topraklarımızda çok ciddi sorunlarımız var. İnancımıza dönük büyük saldırılar var. Biz Aleviler hep ifade ettik kimsenin bizi tarif etmesini istemiyoruz. Biz Kürtler söyledik kimse bizim adımıza söz söylemesin dedik. Biz kadınlar haykırdık hiç kimse bizim nasıl yaşayacağımızı bizim adımıza belirleyemez dedik. Emekçiler bu talan politikalarıyla, bu sömürü politikalarıyla yoksulluğa mahkum olamayacağız dediler. Doğamız büyük bir talan içinde, barajlarla madenlerle doğa talan ediliyor, insansızlaştırma kimliksizleştirme politikası var. Tüm politikalarla ilgili Yeşil Sol Parti olarak, bu cumhuriyet demokratikleşmeli, demokratik cumhuriyetle 3. yolla tüm halkların inançların, kimliklerin, emekçilerin, herkesin hakları tanınmalı. Herkes kendisini Anayasal güvence altında hissetmeli Kürtler, Aleviler ötekileştirilen her kesim ancak anayasa ile güvence altına alınır."

'KADINLAR OLARAK TEK ADAM REJİMİNİ YIKACAĞIZ'
Kordu son AKP-MHP iktidarının tekçi sistemine işaret etti ve ekledi: "Tek adam rejimini yıkacağız, 21. yüzyıla kadınlar olarak öncülük yapacağız bu sisteme son vereceğiz."

ÇELEBİ: DERSİM'DEN KADIN İRADESİNİ MECLİS'E TAŞIYACAĞIZ
Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi de devletin gerçek zihniyetinin kendisini yeniden var etmek olduğunu kaydetti. "Ama biz tek rejim sistemine, tek adam sistemine, kayyum sistemine karşı mücadelemizi bulunduğumuz her yerde daha da güçlendirerek gerçek temsilcilerimizle Mecliste ve her yerde olacağız" diyen Çelebi, Ovacık halkının bu seçimlerde misyonunu üstlenerek Dersim'den kadının iradesini Meclis'e taşıyacak Ayten Kordu'yu vekil çıkaracağını belirtti. 

Konuşmaların ardından seçim bürosu açıldı. Uzun süre halay çekildi.