1 Ekim 2024 Salı

Koray Aspir son yolculuğuna uğurlandı

Kars'ta ölümsüzleşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği savaşçısı ve HBDH gerillası Koray Aspir, Gazi Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Kars'ta ölümsüzleşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği savaşçısı ve HBDH gerillası Koray Aspir, Gazi Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Kars Kağızman'da ölümsüzleşen Koray Aspir için Gazı Mahallesi'nde bulunan Gazi Cemevin'de uğurlama töreni düzenlendi.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) tarafından düzenlenen törene Aspir'in ailesi, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, HDP Şırnak Vekili Hasan Özgüneş, İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş, SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci ile SMF, Devrimci Parti, Partizan üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Kızıl bayrağa sarılan Aspir'in tabutu karanfillerle donatıldı, omuzlarda cemevinin avlusuna taşındı.

'ANILARINI ZAFERE ULAŞTIRACAĞIZ'
Burada ÖTSP adına yapılan konuşmada Koray Aspir'in, bir devrimcinin mücadele için geride neler bırakabileceğini birkez daha gösterdiği kaydedildi. Konuşmada, "Anıları çok büyük, çok değerli. Bugün bizim omuzlarımızdaki yük bir kez daha yükseldi. Hasan Ocaklardan bugüne kadar tüm yoldaşlarımızın anılarını zaferlere ulaştırmak görevimiz, Koray yoldasın anısını zafere ulaştırmak bir kez daha görevimiz. Buradan bir kez daha söz veriyoruz, anılarını zafere ulaştıracağız" denildi.

Ardından, Koray Aspir şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin anısına saygı duruşu yapıldı, Adnan Yücel'in "Biz Kazanacağız" şiiri hep bir ağızdan okundu.

'BAYRAĞINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ'
Saygı duruşunun ardında Aspir ailesi adına amca Müslüm Aspir söz aldı. Konuşmakta güçlük çeken Aspir, şunları söyleyebildi: "Koray'a hasretim büyük. Ama yoldaşları arasında görünce çok mutlu oldum. İlginize çok teşekkürler. Yoldaşları arasında huzur bulacak, ışıklar içinde uyusun. Mücadelesi bize örnek olsun, bayrağını yerde bırakmayacağız. Ezilen halklar için Rojava'da mücadele eden arkadaşlarına selam olsun. Geçmişten biliyoruz, bıraktığı mektuplardan biliyoruz, arkadaşları arasında huzur bulacak. O yüzden Ankara'da değil burada defin olsun istedik."

Konuşmaların ardından dini vecibeler yerine getirildi.

Aspir, cemevindeki törenin ardından Gazi Mezarlığı'na getirildi. Polis, kızıl bayraklar açıldığı ve slogan atıldığı durumda gözaltına almakla tehdit etti. Mezarlık girişinde de GBT kontrolu ve üst araması yaptı. Aspir'in fotoğraflarına el koymaya çalıştı. Ancak tüm engellemelere rağmen Aspir'in fotoğrafları taşındı.

SLOGANLARLA UĞURLANDI
Ardından Gazi Mezarlığı'na götürülen Aspir, "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Koray yoldaş ölümsüzdür" sloganları eşliğinde toprağa verildi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından tören sona erdi.

Aspir, "Sinan'dan Koray'a mücadelemiz sürüyor", "Şehitler yaşıyor komünistler savaşıyor", "Şehitlere sözümüz devrim olacak" sloganları eşliğinde toprağa verildi. Polis, zırhlı araçların sirenleri açarak slogan seslerini bastırmaya çalıştı.

Saygı duruşunun ardından kitle, Aspir için verilecek lokmaya katılmak için Gazi Cemevi'ne geçti.