1 Ekim 2024 Salı

Koray Aspir Ankara'da anıldı

Kars'ta ölümsüzleşen Koray Aspir Ankara'da anıldı. Anmada yapılan konuşmalarda hayatının rehber alınması gerektiği vurgulandı.

28 Ağustos 2020 tarihinde Kars'ın Kağızman İlçesi Dibekkaya köyünde ölümsüzleşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Birliği komutanlarından Koray Aspir (Metin Zafir), geçmişte çalışma yürüttüğü Ankara'da anıldı.

ESP İl binasında yapılan anmaya, Partizan, YDG, Devrimci Parti, DGD temsilcileriyle, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin yanı sıra Koray Aspir'in babası Yılmaz Aspir de katıldı.

Saygı duruşu ve sinevizyon gösterimiyle başlayan anmada konuşan Koray Aspir'in yakını, geçmişte kendisinin de devrimci mücadele içerisinde olduğunu belirterek "Çok meraklıydı, 80 öncesini hep sorardı. Kızılay'a çok sık gelirdim, arkadaşlarıyla tanıştırıp beni tartışmaya sokardı. Bu yönleriyle kendisinin çok meraklı olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

'İYİ BİR DEVRİMCİ OLACAĞINI BİLİYORDUM'
Konuşmada "Onun mücadelenin içerisinde olduğunu biliyordum hep, zaman zaman mitinglerde karşılaşırdık. Koray'ın o zamandan mücadele ruhu vardı, iyi bir devrimci olacağını biliyordum" denildi.

'KARADENİZ DAĞLARIYLA BULUŞMA HİKAYESİ...'
ESP adına yapılan konuşmada, şehitlerin hep aynı düşün peşinden koştukları vurgulanarak "Hedeflerimiz, dağın arkasındaki hayallerimiz için can bedel savaşıyoruz. Koray'ımız tam bu çağrının peşine gitti. Pek çok şehit yoldaşı sinevizyon da gördük. Sinan'ı gördük, onla toprakları iç içe geçti şimdi" denildi.

"Bu coğrafya da devrimciler Koray gibi yaşar, Koray gibi dövüşür" denilen konuşmada şunlar belirtildi: "Kürdistan kimliği taşıyan genç kadronun Karadeniz dağlarıyla buluşma hikayesini gördük. Şehitler bize hep aynı soruyu soruyor; bu coğrafyadan dünyaya devrimi nasıl yapacağız? Mutlaka bu coğrafyada Türkiye ve Kürdistan devrimi için can feda mücadele edeceğiz."

'YÜREĞİ KORAY'LA ATAN HERKESİ SELAMLIYORUZ'
SGDF adına yapılan konuşmada ise Koray Aspir'in devrimci hayatında Gezi'den Kobanê'ye köprü olmanın somut hali olduğu belirtildi ve "Birleşik devrimini kanıyla sulayan bununla kalmayıp Rojava'daki devrim pratiğini kendinde yaşatmış yoldaşı anıyoruz" diye kaydedildi.

Konuşmada "Aspir'in mücadelesi tüm gençlik militanlarının rehberi" denildi ve eklendi: "Roboskî için adalet istedi, Gezi direnişinde mücadeleyi harmanladı. Konya'da kafasına silah dayanmasına karşı yolundan bir adım dahi geri atmadan tutup Kobanê'yi sahiplendi. Yüreği Sinan'la, Koray'la, Baran Serhat ve Ulaş Bayraktaroğlu ile atan herkesi selamlıyoruz."

Son olarak ise konuşma yapan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Bu mücadelede bir taşı kaldırıp bir yere koymanın çok değerli olduğunu biliyoruz. Bazılarımız özel olarak tanınmalı, rehber edinmeli. Koray yoldaş onlardan biri" dedi.

Aspir'in "Nasıl devrimci olunur" sorusuna yanıt olduğuna dikkat çeken Çepni, şöyle konuştu: "Mücadele ettiğimiz güçler her türlü halk düşmanı siyaseti güden güçler. Böylesi düşmanla mücadele etmek hem zor hem çok onurlu. Esin kaynaklarımız tarihten devraldığımız üzere İbolar, Mazlumlar, Denizler ve adını sayamadığımız onlarca yoldaşlarımız. Koraylar bugün yineden komünist tarihi yazıyorlar."

Anma, Aspir'in yoldaşlarının konuşması ve Hasan Hüseyin Korkmazgil'in Yeraltı Nehirleri şiiriyle sona erdi.