8 Ekim 2024 Salı

Konya katliamı yürüyüşlerle protesto edildi

Konya'daki katliam birçok kentte dün gece yapılan eylemlerle protesto edildi. Yapılan yürüyüşlerde "Konya'da katledilen 7 Kürdün hesabını soracağız" denildi.

Konya'nın Meram ilçesinde Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin katledildiği ırkçı saldırı birçok kentte protesto edildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinin birçok mahallesinde sokaklara çıkan halk, ırkçı katliamı yürüyüşle kınadı. Halk, tepkisini "Kurdistan goristan ji bo faşîstan" sloganlarıyla gösterdi.

İstanbul'da Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), Esenyurt'ta yaptığı yürüyüşle katliamı protesto etti. Eylemde yapılan konuşmalarda "Konya Meram'da bir aile Kürt olduğu için katledildi. Bu ırkçı yaklaşımları reddiyoruz. Kürt halkına katliamı ve gözyaşıne reva görenleri reddediyoruz. Gençlik olarak bu ırkçı yaklaşımların karşısında duruyoruz. 6 yıl önce Suruç'ta katliam yapan IŞİD çetelerine 'öfkeli çocuklar' diyenler, bugün Kürt aileyi katledenlerin sırtını sıvazlayanlardır" denildi.

BGM, 1 Mayıs Mahallesi'nde yaptığı yürüyüşte "Bugün Deniz Poyraz'ın katilleri Konya'da bir Kürt aileyi katletti. Bu ailenin katilleri Deniz Poyraz'ın katilleridir. Biz biliyoruz katil birdir. Katil işgalci sömürgeci Türk devletidir. Biz devrimci gençler olarak katillerin karşısında duracağız, Kürt halkının böyle katledilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuşmalar yapıldı.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Bağcılar'da ve Sarıgazi'de yürüyüşler düzenleyerek Konya katliamını protesto etti. Eylem boyunca "Katil devlet hesap verecek", "Şehid namirin" sloganları atıldı.

SYKP, katliamı Kadıköy'de "Katillerden hesap soracağız" pankartıyla yürüyüş düzenleyerek protesto etti. Eylemde "Bu ülkede her kim olursa olsun kimliğinden, ulusundan dolayı saldırıya uğrarsa uğrasın sosyalistler onların yanındadır, katillerin ensesindedir. Katillerden hesap soracağız" denildi. Eylem boyunca "Faşizme karşı omuz omuza", "Katiller halka hesah verecek" sloganları atıldı.

Bursa'da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), "Sosyalistler kürt ulusunun yanında, katillerin ensesinde", "Konya'da katledilen 7 Kürdün hesabını soracağız" şiarlı yazılamalar yaptı.