24 Eylül 2024 Salı

Komünist gençler Londra'da Zîlan Destan'ı andı

Rojava'da ölümsüzleşen CKŞ kurucularından Zîlan Destan, Londra'da anıldı.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ), İngiltere'nin başkenti Londra'da Rojava'da ölümsüzleşen CKŞ kurucularından Zîlan Destan'ı andı.

Anma, Zîlan Destan ve İzmir'de faşist saldırı sonucu katledilen Deniz Poyraz anısına saygı duruşuyla başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından ilk sözü alan KGÖ temsilcisi, Zîlan Destan'ın yaşamından kesitler aktararak, Zîlan'ın Rojava'nın genç komünist öncülerinden biri olarak gençlere örnek olduğunun altını çizdi. Zîlan'ın emekçiliğinden öğrenmek gerektiğini vurgulayan KGÖ temsilcisi, gençlere örgütlenme çağrısı yaptı.

Ardından söz alan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) temsilcisi, Zîlan Destan'ın Rojava ve Ortadoğu'da gelişen komünist hareketin filizlerinden biri olduğunu belirtti. MLKP temsilci konuşmasında şunları söyledi: "Zîlan Destan'lar Rojava, Suriye ve Ortadoğu'nun komünist geleceğini temsil ediyorlar. Ortadoğu'da yaşanan bölgesel krize karşı aydınlık bir geleceğin öncüleri olarak tarihe geçiyorlar. Kadın devriminin militanları olarak yeni dünyanın yaratıcılığına girişiyorlar."

Son olarak Kürt Halk Meclisi adına söz alan Ali Poyraz, Zîlan Destan'ın birleşik mücadelenin bir şehidi olarak tarihe geçtiğini belirtti. Zîlan isminin içinde hem Kürt halkının derin ve tarihsel acılarını, hem de direnişçi kimliğini barındırdığının altını çizen Poyraz, birleşik mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.