23 Eylül 2024 Pazartesi

Komünist Erdal Balcı ölümsüzlüğünün 29. yılında anıldı

ÖTSP'nin çağrısıyla komünist Erdal Balcı, vurulduğu köprü üstünde ve mezarı başında anıldı. Ölümsüzleri anmanın onların bıraktıkları kavga bayrağını daha yükseklere taşıyarak mücadelelerin sürdürmek olduğunun altı çizilen anmada, Kasım Şehitler Ayı boyunca devrim şehitlerinin anılacağı da belirtildi.

Komünist Erdal Balcı, ölümsüzlüğünün 29. yılında vurulup düştüğü yerde anıldı. 4 Kasım 1994 tarihinde İstanbul Esenkent köprüsünde Birlik Devriminin pankartını asarken polis tarafından katledildi.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu'nun (ÖTSP) çağrısıyla yapılan eylemde, "Erdal Balcı ölümsüzdür" pankartı açıldı. Anmada, Balcı şahsında devrim şehitlerinin gösterdiği yolda, mücadelelerinin süreceğinin altı çizildi.

"Erdal yoldaş yaşıyor mücadele devam ediyor" sloganının atıldığı anma Balcı'nın vurulduğu yere fotoğrafının yanına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

MEZARI BAŞINDA ANMA GERÇEKLEŞTİ
Ardından, Balcı'nın mezarı başında anma gerçekleştirildi. Komünist Erdal Balcı şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı. Bu sırada hep bir ağızdan, Nazım Hikmet'in "Akın var güneşe akın" şiiri hep bir ağızdan söylendi.

ÖTSP: KASIM AYI BOYUNCA HER ALANDA ANACAĞIZ
ÖTSP adına yapılan konuşmada, "Yine bir kasım ayında Erdal yoldaşın mezarı başındayız. Onun şahsında tüm devrim ve sosyalizm şehitlerini anıyor, anıları karşısında saygıyla eğiliyoruz. Ölümsüzlerimizi sadece mezar başlarında anarak değil bize bıraktıkları mirası devralarak anacağız. 30 yıllık mücadele hayatımız boyunca Erdal'dan Behrareş'e, bugüne kadar ölümsüzleşen tüm yoldaşları anıyoruz. Kasım ayı boyunca yapacağımız anma, mezar ziyaretleri ve çeşitli etkinliklerle ölümsüzlerimizle buluşacağımız bir ay geçireceğiz. Onların yaşamlarından öğrenecek, kavga deneyimlerini kendimize rehber edineceğiz. Bugün faşizm saldırıları altında itirafçılığa ve her alanda sürdürülen gözaltı ve tutuklama saldırılarına karşı operasyonlarına karşı onların cüreti ile yürüyecek ve anılarını zaferle taçlandıracağız" denildi.

ESP: KAVGA BAYRAKLARINI HER ALANDA DALGALANDIRACAĞIZ
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Örgütü adına yapılan konuşmada ise, "Kasım ayı bizim için ölümsüzlerimizden öğrendiğiniz bir aydır. Onlar bulundukları okulları, fabrikaları ve mahalleleri birer direniş alanına dönüştürdüler. Bizler de onların bu eylem pratiklerinden öğrenerek işçi ve emekçileri devrim ve sosyalizm bayrağı altında örgütleyecek, bize bıraktıkları kavga bayrağını bulunduğumuz her alanda dalgalandırmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.