23 Eylül 2024 Pazartesi

Komünist aydın Bozoklar mezarı başında anıldı

Komünist aydın Kutsiye Bozoklar'ı mezarı başında anan BEKSAV, ondan öğrenmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Bilim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), komünist aydın Kutsiye Bozoklar'ı, andı.

Ankara'da bulunan Karşıyaka mezarlığında gerçekleşen anmada, Bozoklar'ın fotoğrafının yer aldığı  "Kavganın Işık'ı sosyalist aydın Kutsiye Bozoklar'ı anıyoruz" pankartı açıldı. Bozoklar şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu yapıldı.

'HER DAİM İDEOLOJİK ÖNDERİMİZ'
İlk söz alan BEKSAV Eşbaşkanı Ahmet Uçar, "Kasım ayı boyunca yoldaşlarımızın, siper yoldaşlarımızın mezarlarınızı ziyaret ediyoruz. Biz de BEKSAV olarak ışığımızın yanındayız, ışık yoldaş her daim bizim ideolojik önderimiz. Nasıl tiyatro yapacağımızı, nasıl müzik üreteceğimizi, nasıl yazı yazacağımızı, nasıl şiir yazacağımızı ondan öğrendik öğrenmeye devam edeceğiz" dedi.

'ONUN MUTLU DEVRİMCİLİĞİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞTIK'
HDP eski milletvekili Murat Çepni de kısa bir konuşma yaptı. Çepni, "Onların mücadelesini zafere kadar taşıyacağımıza bir kez daha bu ay vesilesiyle söz veriyoruz. Işık Kutlu yoldaş sadece bizim açımızdan değil, bu coğrafyada özgürlük, demokrasi, sosyalizm mücadelesi yürüten istisnasız herkesin baktığı, izlediği, feyz aldığı oradan umudunu tazelediği bir devrimciydi, komünistti; bir komünist parti aydınıydı. Onun yazılarıyla büyüdük, onun mutlu devrimcilik diye tabir ettiği biçimde yaşamaya çalıştık, daha doğrusu onu öğrenmeye çalıştık" ifadelerini kullandı.

Bozoklar'ın mezarı başında gerçekleşen anma, onun yazdığı "Yaşamak Direnmektir" şiirinin okunmasıyla sona erdi.

Ayrıca, katıldığı ölüm orucunun ardından yakalandığı hastalık sonucu yaşamını yitiren Erkut Direkçi ile annesi Ergül Direkçi ve Halkın Yolu Ankara İl Sekreteri İbrahim Eski'nin de mezarları ziyaret edildi.