24 Eylül 2024 Salı

Köln'de 71. adalet nöbeti gerçekleştirildi

Almanya'nın Köln kentinde 71. adalet nöbetinde Kürt sanatçı Hozan Cane ve kızı Gönül Örs, Bekir Topgider, Yüksel Wessling, Ali Temel, Erdener Demirel, hasta tutsak İsmail Yılmaz ile Slovenya'da İnterpol tarafından tutuklanan Osman Arslan'ın durumuna dikkat çekildi.

Dayanışmanın Sesi Derneği, Almanya'nın Köln kentinde 71. adalet nöbetini gerçekleştirdi.

Wallrafplatz'da yapılan adalet nöbetinde konuşan yazar Günter Wallraff, Türkiye'de hukuk sistemin ortadan kalktığını ve adil yargılanmadan söz edilemeyeceğini ifade etti. Bonn'da sosyalpedagog olarak çalışan 65 yaşındaki Yüksel Wessling'in durumuna dikkat çeken eşi Jürgen Wessling, "Yüksel Wessling yaklaşık 10 aydır yurtdışı yasağı olduğundan kaynaklı geri dönememekte. Bu hafta iddianame elimize ulaştı ve Bonn kentinde katıldığı demokratik eylemleri katıldığı için Türkiye'de örgüt üyeliği ile yargılanıyor" dedi.

Siyabend Topgider ise Türkiye'de 4 ay tutuklu kaldıktan sonra yurtdışı yasağı ile tahliye edilen babası Bekir Topgider'in durumunu aktardı. Türkiye'de 16 yıldır tutuklu olan İsmail Yılmaz'ın kızı Sevinç Yılmaz da babasının ağır hasta olduğunu vurguladı.

Tutsak yakınlarının konuşmalarının ardından SPD Ren Westfalya Eyaletin Milletvekilli ve hukukçu Felix von Grünberg bir konuşma yaptı. Diyarbakır'da tutuklanan Adnan Selçuk Mızraklı ve Gülten Kışanak'ın mahkemelerine katıldığını ifade eden Grünberg, "Türkiye'de çok alakasız iddialar ile insanları yıllarca mahkum edilebiliyor. Türkiye'de adil bir hukuk sisteminden söz edilemez. Bugün Yüksel Wessling'de yaşadıklarımızda aynı durumdur" dedi.

Solparti Köln Belediye Meclis Sözcüsü Jörg Detjen ise Kürt sanatçısı Hozan Cane'nin duruşmasının Edirne'de görüleceğini söyledi. Eylemde son olarak 14 yıl hapis cezası alan gazeteci Ziya Ataman'ın mektubu okundu.