30 Eylül 2024 Pazartesi

Kocamustafapaşa'da 'Suruç için adalet' eylemine çağrı

Gençlik Örgütleri, bugün de Kocamustafapaşa'da Suruç katliamının yıldönümünde Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak eyleme çağrı yaptı. 

Gençlik Örgütleri, 33 düş yolcusunun yaşamını yitirdiği Suruç katliamının 5. yıldönümüne çağrı için çalışmalarını sürdürüyor. 

Gençlik Örgütleri, bugün de Kocamustafapaşa'da kitlesel bildiri dağıtımı ve ajitasyon çalışması yaptı.

Çevre Tiyatrosu önünde toplanan gençlik örgütleri Kocamustafapaşa Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş boyunca bildiri dağıtımı yapan Gençlik Örgütleri, yaptıkları konuşmalarda, emekçileri adalet mücadelesini büyütmeye çağırdı. 

Konuşmalarda, şunlar belirtildi: "Bir devrime dokunmak istedikleri için katledildi yoldaşlarımız. 'Düştü düşecek' diyen zihniyet tarafından katledildi. Katledildiler ama yanıldılar. İşte gençlik burada, işte gençlik mücadeleye devam ediyor. Katlettiler, gençliğin devrimci mücadelesini bitiremediler. 5 yıldır bu sokaklardayız, 33'lerin devrimci mücadelesini, devrime olan inançlarını omuzlarımızda taşıyarak bu sokakları arşınlıyoruz." 

5 yıldır katilleri yargılamayanların, Suruç için adalet mücadelesi verenleri yargıladığına dikkat çeken Gençlik Örgütleri, 20 Temmuz'da saat 19.00'da Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde olacaklarını duyurdu. Gençlik Örgütleri, Kocamustafapaşa halkını, "Katillerden hesap sormak" için Kadıköy'e çağırdı.