25 Eylül 2024 Çarşamba

Kocaeli'de coşkulu buluşma

Yeşil Sol Parti, Kocaeli'de halkın yoğun ve coşkulu katılımıyla seçim bürosunu açtı. Çayırova'da milletvekili adayları karşılanırken, kitlesel bir yürüyüş gerçekleşti. Seçim şarkıları ve sloganlarla halay çekildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Marmara bölgesinin seçim turu kapsamında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde seçim irtibat bürosu açtı. Mevlana Mahallesinde gerçekleştirilen açılışa, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve milletvekilli adayı Cengiz Çiçek ile milletvekilli adayları Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Dilşad Canbaz Kaya katıldı.

Çayırova otoban yolu üzerinde büyük bir coşkuyla karşılanan adaylar, daha sonra konvoy halinde açılışın gerçekleştirileceği mahalleye doğru hareket etti. Konvoy, yol güzergahında bulunan halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Seçim otobüsünde bulunan ve Yeşil Sol Parti'de gönüllü olarak çalışan Güney Meriç, fotoğraf çekmeye çalıştığı esnada araçtan düştü. Durumu ağır olan Meriç, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Mevlana Mahallesinde yüzlerce kişi tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılanan heyetin, "Köklerimiz Cudi'nin Gabar'ın, Munzur'un en derinliklerinde" pankartıyla gerçekleştirmek istediği yürüyüş polis tarafından engellendi. Daha sonra pankartsız bir şekilde yürüyüşünü sürdüren kitle, "Direne direne kazacağız", "Jin, jiyan, azadî" ve "HDP halktır halk burada" sloganlarıyla seçim bürosu önüne vardı.

Yürüyüşteki kitleyi, büro önünde başka bir kitle karşıladı. Seçim şarkıları eşliğinde çekilen halayın ardından konuşmalar yapıldı.

KAYAOĞLU: YEPYENİ BİR ÜLKEYE UYANACAĞIZ
Adaylar halka tanındıktan sonra konuşan Kocaeli milletvekili adayı Eylem Arzu Kayaoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin ülke tarihindeki önemine dikkat çekerek,  "Kadın katliamlarının her gün artması, arkadaşlarımızın yaşamın her alanında ayrımcılığa uğraması gibi yaklaşımlarla seçime giriyoruz. Türkiye halkları olarak 15 Mayıs günü yepyeni bir güne uyanmış olacağız" dedi.

GERGERLİOĞLU: ÖRGÜTLÜ BİR HALKI HİÇ KİMSE YENEMEZ
Kocaeli milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, sözlerine iktidarın baskı ve şiddet politikalarına dikkat çekerek başladı. Gergerlioğlu, şunları belirtti: "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi durduramayacaklar. Kocaeli'de en az 2 milletvekili çıkarma hedefimiz var. Örgütlü bir halkı hiç kimse yenemez. Kültürümüzü, dilimizi, kimliğimizi hiç kimse engelleyemez. Türkiye'deki hak ihlallerini ifşa ettiğimiz için, Kürt meselesindeki haksızlıkları ifşa ettiğimiz için, cezaevlerindeki on binlerce zulmü ifşa ettiğimiz için ve zorla kaçırılan, kaybedilen insanların durumunu raporlarla ifşa ettiğimiz için bizi uyduruk bir yargı kararıyla cezaevine attılar. İster cezaevinde olalım, ister Meclis'te olalım, ister sokakta olalım Yeşil Sol vekilleri olarak her zaman halkın vekili olacağız."

AKP ADAYLARINI ANLATTI
AKP'nin Kocaeli'de gösterdiği adayları da halka anlatan Gergerlioğlu, "Şimdi AKP halkın karşısına çeşitli adaylar çıkardı. Birinci sırada rektör yer alıyor. Rektörün marifeti neydi biliyor musunuz? Kürt meselesinde, barış isteyen 19 bin bilim insanımızı ihraç ettirdi. Yolsuzluklar, adam kayırmalarla dolu bir rektörlük. Şimdi bu rektör, hesap vermekten korktuğu için birinci sıradan aday gösterildi. 3'üncü sıra adayları Kocaeli eski Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu. Gebze Newroz Meydanı'nda sarı-kırmızı-yeşil renkleri yasaklayan, engelleyen Emniyet Müdürü'nü Kocaeli'nde Kürtlerden oy istemek için aday gösteriyorlar. Bu nasıl bir utanmazlıktır" diye sordu.
 
Seçimlerde canla başla çalışacaklarını belirten Gergerlioğlu, halka da çalışmalara katılım çağrısı yaptı.

ÇİÇEK: KİMSE BU HALKIN EMEĞİNE DİL UZATMASIN
HDK Eş Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekilli adayı Cengiz Çiçek ise, "Mardin, Diyarbakır plakalı araçlar şehir dışına çıkamazdı" diyen AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile "Kürtçe'nin önündeki yasakları biz kaldırdık" diyen Adalet Bakanı Bekir Bodağ'a şöyle yanıt verdi: "Bu iktidar, sadece Kürt diline değil diğer dillerin hepsine düşman iktidardır. Mücadelemiz olmasaydı bu asimilasyon politikaları kırılabilir miydi? Yürüdüğümüz onca yol, verdiğimiz onca bedel, kaybettiğimiz onca can olmasaydı biz bu yolu açabilir miydik? Bu halkın mücadelesiyle biz şehirlerden taştık, Türkiye'nin her yerinde demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükseltmeye çalıştık, o yüzden bir kez daha sesleniyoruz 'Kimse bu halkın emeğine, bedeline dil uzatmasın'" dedi.

'BU TALANCILARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ'
Çiçek, şöyle devam etti: "5'li çeteyle birlikte yürüdüler. Alın size emperyalizm, sömürü uşaklığı. Bu iktidar döneminde, Türkiye Avrupa'nın çöplüğü oldu. Ülkemizi bu hale getirenlerden 14 Mayıs günü hesap soracağız. Yolumuz zor ama bir o kadar da kolay. Son güne kadar ev ev, mahalle mahalle gezmeye devam edelim. Seslerimiz kısılsa, işaret diliyle, gönül diliyle konuşacağız. Son güne kadar bu iktidar elinden geleni yapacak. Karşımızdaki faşist blok, görüp görebileceğimiz en hırsız en talancı blok. Bu talancılara geçit vermeyeceğiz. Oylar Yeşil Sol'a, tek yol Yeşil Sol'da."

Konuşmaların ardından adaylar, halkla beraber, seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış, şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.