29 Eylül 2024 Pazar

Koç Üniversitesi öğrencilerine yurt yok

Devletin iddialarına rağmen barınma sorununu çözemediği bir kez daha gözler önüne serildi. Koç Üniversitesi, okulların açılmasına 20 gün kala 3. ve 4. sınıf öğrencilerine "yurt imkanı sağlayamayacağını" öne sürdü. Kapı dışarı edildiklerini kaydeden öğrenciler tepki gösterirken, "yurt bursu olmayanın ev tutacak parası vardır" zihniyetiyle 17 bin liraya varan kiralara mahkum edildiklerini vurguladı. 

Koç Üniversitesi, okulun açılmasına çok az bir zaman kala üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine yurt imkanı sağlayamayacağını iddia etti. Öğrenciler ise duruma tepki gösterdi.

Öğrencilere dün yollanan mailde, "Yurtlarımıza öğrenci yerleştirmelerinde birincisi adrese göre mesafe, ikincisi de öğrencinin sınıfı olmak üzere iki önemli önceliğimiz bulunmaktadır. Bugün itibariyle gelen başvuru sayılarını ve yatak kapasitemizi göz önünde bulundurduğumuzda üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan öğrencilerimize yurt imkanı sağlayamayacağımızı öngörmekteyiz" ifadeleri yer aldı.

Okulun öğrenci topluluğu Odeon Hareketi ise en hafif tabirle kapı dışarı edildiklerini belirtti. Öğrenci topluluğu tarafından yapılan açıklamada, "Bu sözde çözümün altında yatan ‘Yurt bursu olmayanın zaten ev tutacak imkanı vardır' gibi düşünceler, Türkiye gerçekliğinde karşılığı olmayan yüzeysel kanılardır. Kaldı ki imkanı olsa bile hiçbir öğrenci dönemin başlamasına 20 gün kala yurttan atıldığını öğrenmemelidir" sözleriyle tepki gösterildi.

Üniversitenin çevresinde başka bir yurt kompleksi olmadığı için öğrencilerin 17 bin TL'ye varan kiralara mahkum edildiği vurgulanan açıklamada, "Bu mağduriyete çözüm olarak sadece ‘Ücretli Shuttle' uygulamasının olması öğrenciyi kampüs hayatından da mahrum edecek sığ bir çözümdür" dendi.

Öğrenciler Twitter'da #KoçÜniliYurtsuz hashtagiyle tepkilerini dile getirdi.