23 Eylül 2024 Pazartesi

Koç Üniversitesi öğrencileri: Filistin halkının ve sesini yükseltenlerin yanındayız

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik savaş suçlarına "kendini savunma" diyerek gözlerini kapatanlara tepki gösteren Koç Üniversitesi öğrencileri, üniversitede düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla Filistin halkının direnişini sahiplenme; siyonist İsrail'e boykot ve blokaj çağrısı yaptı.

Koç Üniversitesi öğrencileri siyonist İsrail'e karşı direnen Filistin halkıyla dayanışmak için okulda yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. "From the river to the sea Palestine will be free (Nehirden denize Filistin özgür olacak)" pankartıyla düzenlenen eylemde, sık sık "Nehirden denize özgür Filistin" "Filistin'e özgürlük İsrail'e boykot" "Free free Palestine" sloganları atıldı.

Serbest kürsünün kurulduğu eylemde öğrenciler söz alarak Filistin halkının direnişini selamladı, siyonist İsrail'e karşı boykot ve blokaj çağrısı yaptı.

'DÜNYA İSRAİL'İN SAVAŞ SUÇLARINA GÖZLERİNİ KAPADI'
Egemenlerin Gazze'deki ablukayı, İsrail'in katliamlarını görmezden gelirken, soykırım saldırılarını İsrail'in "haklı tepkisi" olarak savunmaya giriştiğine dikkat çekilen açıklamada, "Dünyaya evrensel değerleri pazarlayan, Uluslararası kurumların ve batılı ülkelerin egemenleri, direniş örgütlerinin saldırısını, terör saldırısı olarak nitelerken, İsrail'in savaş suçlarına, kendini savunma hakkı diyerek gözlerini kapattı" denildi.

'İNSANLIK TARİHİNE UTANÇ ÖRNEĞİ OLARAK GEÇECEK'
Filistin direnişinin 75 yıllık tarihinin hatırlatıldığı açıklamada, Kuzey Amerika'da, Güney Afrika'da, Avustralya'da yerli halkların uğradığı soykırımın şu an Gazze'de, Filistin halkına yapıldığının altı çizildi. "Fakat, biz biliyoruz ki siyonist rejim yıkılmadan, işgal ve katliam bitmeyecek. Tüm dinlerden, tüm ırklardan gelen halkların bir arada yaşadığı, nehirden denize Filistin özgür olmadan, adil barış gelmeyecek. Biz biliyoruz ki, İsrail'in işgal ve katliam politikaları ve onları destekleyenler, Güney Afrika'daki Apartheid rejimi gibi, Almanya'daki Nazi rejimi gibi, sömürge dönemi gibi, insanlık tarihine utanç örneği olarak geçecek" diyen Koç Üniversitesi öğrencileri, hükümetin hamasi söylemlerini bir kenara bırakıp İsrail'le olan askeri, ticari, akademik ve kültürel tüm anlaşmaları iptal etmesini, İsrail'in katliamlarına karşı somut adım atılmasını istedi.

'FİLİSTİN HALKININ SESİNİ YÜKSELTENLERİN YANINDAYIZ'
Koç Üniversitesi bileşenlerine de İsrail'in işgal ve katliamlarına karşı Filistin halkının yanında durma çağrısı yapan Koç Üniversitesi öğrencileri, şöyle devam etti: "Bizler 'Türkiye ile İsrail birbirine göbekten bağlıdır' diyenlerin karşısında, emperyalizmin duvarına karşı saf tutanların yanındayız! Dünyanın her köşesinde, dört duvarın, tel örgünün, meşhur yasakların sahipleri, tüm gücüyle bastırıyorken, meydanlarda, üniversitelerde, fabrikalarda, plazalarda, insanlık onurunu ayakta tutan, Filistin halkının sesini yükseltenlerin yanındayız! Direnen Filistin halkına selam olsun!"