24 Eylül 2024 Salı

Kobanêli gençler Suruç şehitlerini anma etkinliklerini başlattı

Suruç katliamının yıldönümü öncesinde Kobanê'de ilk anma eylemlerini gerçekleştiren CKŞ üyeleri, Özgür Kadın Meydanı'nda toplanarak 19 Temmuz Parkı'na yürüdü. Burada yaptıkları açıklamada 33 düş yolcusu anıldı.

Devrimci Komünist Gençler (Cîwanên Komûnist en Şoreşger - CKŞ) üyeleri, 20 Temmuz 2015 gerçekleşen Suruç katliamının yıldönümü öncesinde Kobanê'de ilk anma eylemlerini gerçekleştirdi.

Suruç şehitlerini anmak için bir dizi eylem planlayan CKŞ üyeleri, Özgür Kadın Meydanı'nda toplanarak 19 Temmuz Parkı'na yürüdü. "Kobanê'nin gençleri Pirsus şehitlerini unutmuyor, devrime sahip çıkıyor" yazılı pankart taşındığı eyleme JKŞ üyeleri de destek verdi.

Park girişinde açıklama yapan gençler, 33 düş yolcusunun AKP-IŞİD işbirliğiyle katledildiğini hatırlattı. SGDF üyelerinin, "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyasına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kobanê yedi ay süren kahramanca bir direnişle özgürleştirildi. Bu direnişte Türkiye ve Kuzey Kürdistanlı sosyalistler de yerlerini aldı. Kobanê'nin her cephesinde faşist çetelere karşı savaştılar. Sarya Özgür gibi komutanları ve Algan Zafir, Elişer Dersim, Paramaz Kızılbaş gibi savaşçıları onur ve özgürlük direnişinde Kobanê'de ölümsüzleştiler. Kobanê'yi birlikte savunan sosyalist gençler bu sefer de birlikte inşa etmek için Kobanê'ye gelmeye karar verdiler. İlk olarak Kobanê'de bir orman yapacaklar, sonra bir kütüphane ve çocuk parkı inşa edeceklerdi. Daha sonra Kobanê'de devrimin inşası için nerede ne yapmaları gerekiyorsa görev alacaklardı."

Sosyalist gençlerin bir devrim köprüsü kurmak üzere yola çıktıkları belirtilen açıklamada, "Aralarında Türk, Kürt, Çerkes, Laz, Arap, Alevi ve Sünni her kesimden gençler vardı. Kampanya Kuzey'den Kobanê'ye güçlü bir sahiplenme ortaya çıkardı. İkinci darbeyi sosyalist gençler vuracaktı, o nedenle Pirsus'ta alçakça bir katliam planladı. Bu katliamda 33 yoldaşımızı kaybettik. Ama Türk devleti yine kaybetti. Sosyalist gençlerin hayalleri yarım kalmadı, Pirsus Ormanı gelişiyor, büyüyor. Pirsus parkı hazırlanıyor, gençlerin toplanma merkezi olacak. Kobanê yeniden inşa edildi ve bunda 33 sosyalist gencin de katkısı var. Kuzeyli sosyalist yoldaşlarımızın hayallerini yarım bırakmayacağız" diye belirtildi.

Kobanêli gençlerin Suruç şehitlerini unutmayacakları ifade edilen açıklamada, "Rojava devrimine güç katmak, Kobanê'yi yeniden inşa etmek için öne çıkacağız. Türk devletinin işgal saldırılarına karşı devrimi savunacağız. Devrim ateşini söndürmeyeceğiz" denildi.

CKŞ üyeleri açıklamanın ardından parkta oturan Kobanêlilere bildiri dağıttı, halaylar çekerek anma etkinliğini sonlandırdı.