24 Eylül 2024 Salı

Kobanê halkı Rus üssüne yürüdü

Türkiye'nin Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto eden Kobanêliler, Rus askeri üssüne yürüdü.

Kobanê halkı Türkiye'nin saldırılarına karşı, Kobanê'nin batısında bulunan Rusya askeri üssüne yürüdü. Şehit Egid Park'ında bir araya gelen halk yüzlerce araçlık konvoy ile üsse doğru harekete geçti. Askeri üsse yakın yerden araçlardan inen binlerce kişi sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca "Jin Jiyan azadi", "Şehit namirin", "Biji berxwedana Kobanê" ve "Faşist Erdoğan" sloganları atıldı.

Yürüyüş boyunca Kobanê'de katledilen üç kadının yanı sıra DAİŞ'in Kobanê'de gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitiren kişilerin fotoğrafları taşındı. Rus güçlerinin üslendiği alana kadar yürüyen kitle, Türkiye aleyhine dakikalarca slogan atmaya devam etti. Yürüyüşte bulunan kadınlar, Türkiye ve Rusya'nın topraklarında çıkmasını haykırdı.

Yürüyüşün ardından Kobanê Şehitler Birliği üyelerinden Ayşe Efendi, Gêlo Elî, Kobanê Şehitler Birliği Eş Başkanları Arif Bali ve Emine Cido ile Fırat Bölgesi Adalet Meclisi Eş Başkanı Bekir Cerade'den oluşan heyet Rus güçleri ile görüştü. Görüşme basına kapalı bir şekilde yapıldı.

SALDIRIYA DAİR BELGELER VERİLDİ
Söz konusu görüşmeden sonra konuşan Arif Bali, yapılan görüşmede Rus generallerle, katliama dair belgelerin olduğu bir mektubu verdiklerini söyledi. Rus yetkililerden üzerlerine düşeni yapmalarını ve bölgenin güvenliğini almalarının talep ettiklerini söyleyen Bali, Rus temsilcilerinin ise bu durumu Türkiye ile konuştuklarını söylediğini aktardı. Bali, Türkiye'nin saldırıyı kendi taraflarından yapılmadığını Rus güçlere aktardığını belirtti.