23 Eylül 2024 Pazartesi

Kobanê'de MLKP komutanlarından Ocaklı için taziye çadırı açıldı

Rojavalı komünistler MLKP komutanlarından Osman Nuri Ocaklı için Kobanêde taziye çadırı açtı. Konuşmalarda Ocaklı'nın Kobanê'deki halklara büyük emek verdiği vurgulandı.

Kobanê'de Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) komutanlarından Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) için taziye çadırı açıldı. Kent merkezinde açılan çadırı Suriye Gelecek Partisi, PDKS, Rêkeftin Partisi, QSD'ye bağlı tugaylardan savaşçılar ve farklı halklardan onlarca insan ziyaret etti.

JKŞ: SİLAHI YERDE KALMAYACAK
Saygı duruşunun ardından çadırda JKŞ adına konuşma yapan Xanim Îbrahîm, Ocaklı'nın herkese büyük emekler verdiğini belirtti. Xanim Îbrahîm, "Yılmaz yoldaş gençlerle genç, çocuklarla çocuk, büyüklerle büyüktü. Yılmaz yoldaşı hiç bir zaman unutmayacağız. Biz onun yoldaşları, öğrencileriyiz" dedi. Ocaklı'nın onlara güç verdiğini vurgulayan Xanim Îbrahîm şunları belirtti: "Yoldaşım rahat uyu. Seni unutmayacağız. Biz senin yoldaşlarınız, senin yolunu takip edeceğiz. İrademiz kırılmadı aksine daha da güçlendi. Silahı yerde kalmayacak."

TKŞ: DEVRİMİMİZİ SOSYALİZME ULAŞTIRACAĞIZ
TKŞ temsilcilerinden Mîrza Berxo, "Yılmaz yoldaş 30 yılı aşkın bir süredir mücadele ediyordu. O sadece ülkesinde değil birçok yerde çalışma yürüttü. Yaşamının 10 yılını hapiste geçirdi. Hapisten çıktıktan sonra özgür dağlara geçti. 2014'te Rojava devrimine katıldı. Savaş cephelerinde yerini aldı" dedi. Osman Nuri Ocaklı'nın Rojava devriminin büyütülmesi için büyük emek verdiğini kaydeden Berxo konuşmasının sonunda şunları vurguladı: "Bizler de Rojava devriminin Ortadoğu'ya yayılması için ne gerekiyorsa yapalım. Yılmaz yoldaş devrimin ve partinin ihtiyaçları için Rojava'ya geçti. Şehit düşene kadar direndi. Yılmaz yoldaş TKŞ'nin kuruluşunda yerini aldı. Kobanê'deki halka büyük emek verdi. Gerçekten de Rojava devriminin sosyalist bir hatta ilerlemesini önüne hedef koydu. Devrimimizi sosyalizme ulaştırmamız lazım. Çünkü o şehadete ulaşana kadar bunun için mücadele ediyordu. TKŞ olarak şehidimize söz veriyoruz. Şehidimizin yolunu takip edeceğiz. Yılmaz yoldaşı hiçbir zaman unutmayacağız."

PDKS: BÜYÜK BİR MÜCADELE TARİHİNE SAHİPTİ
Çadırda söz alan PDKS Merkez Komite üyesi Gelo Îsa Kürdistan komünist hareketine, MLKP'ye ve halklara başsağlığı diledi. Îsa, "Yılmaz yoldaş büyük bir mücadele tarihine sahipti. Birçok paylaşımımız vardı. Birçok tartışma yürütüyorduk. Özgür bir Kürdistan, demokratik bir Türkiye istiyordu. Şehitlerinin izinde yaşamını sürdürdü. Kürdistan hareketi, solcular ve bir bölümü burada bulunan Türkiyeli partiler olarak daha fazla birbirimize yaklaşmalıyız. Bazen farklılıklar ve çelişkiler açığa çıkıyor. MLKP bu mücadelenin içindeydi. Bugün de umudumuz TKŞ'nin her zaman mücadelenin içinde olması" ifadelerini kullandı.

Din Alimleri Birliği'nden Mahmut Osman, Ocaklı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.