22 Eylül 2024 Pazar

Kobanê'de çocuk korosu kuruldu

Kobanêli çocuklar "Şehit Yılmaz'ın öğrencileri" adıyla bir çocuk korusu kurdular. İlk şarkılarını işgal altındaki Filistinli çocuklar için seslendirdiler. 

 

Kobanê'de çocuklar kentin DAİŞ'ten kurtarılmasının yıl dönümünde bir çocuk korusu oluşturdu. Devrimci Komünist Hareket'e (TKŞ) bağlı çalışmalarını sürdüren koro, Kobanê'de uzun bir süre çalışma yürüten, 2023'ün Haziran ayında SİHA ile suikast saldırısında ölümsüzleşen MLKP komutanı Osman Nuri Ocaklı'nın (Yılmaz Behrareş) anısına "Şehit Yılmaz'ın öğrencileri" adını aldı.

Çocuklar koro çalışmalarında antifaşist, antiemperyalist mücadelede enternasyonal bir anlamı olan Çav Bella şarkısını Kürtçe seslendirdi. Koro Filistinli devrimci şair Mahmud Derviş'in dizeleriyle Filistin direnişini de selamladı.

Koro, çalışmasını "Yaşasın Kobanê'nin özgürlüğü" sloganıyla sonlandırdı. 

Koronun yöneticisi  Viyan Kobanê "Biz hepimiz şehit Yılmaz'ı tanıyorduk ve onu çok seviyorduk. Bugün Şehit Yılmaz'ın öğrencileri adıyla bir koro kurduk. Koromuzu Kobanê zaferinin yıl dönümünde oluşturduk. İlk şarkımızı da işgal altında yaşayan Filistinli çocuklar için seslendirdik. Türk devleti Rojava'ya saldırıyor ama biz korkmuyoruz. Yaşasın Kobanê direnişi, yaşasın Rojava direnişi!" ifadelerini kullandı.