22 Eylül 2024 Pazar

KKÖ'den özsavunma çağrısı: Kadın isterse yaşamı durdurur

MLKP/Komünist Kadın Örgütü gerillaları, toplumsal erkek şiddetine karşı özsavunmayı büyütme çağrısı yaptı. KKÖ ve KBDH gerillaları, kadınların kendilerini savunabilecekleri temel özsavunma tekniklerine ilişkin de video yayınladı.

Medya Savunma Alanları'nda bulunan Hüseyin Demircioğlu Akademisi'nden MLKP Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) ve Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) gerillaları, kadınların toplumsal erkek şiddeti karşısında çaresiz olmadıklarını vurguladı. KKÖ ve KBDH gerillaları, kadınların karşılaşabilecekleri fiziksel saldırılar karşısında kendilerini nasıl savunabileceklerine ilişkin bir video yayınladı.

Şiddete karşı mücadele eden ve özsavunma haklarını kullanan kadınları selamlayan KKÖ gerillaları, kadınların yaşam hakkı mücadelesini güçlendirmek istediklerini belirtti. Komünist kadın gerillalar açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İşçi, emekçi, yoksul, kentli, köylü, öğrenci, işsiz, ev emekçisi bütün kız kardeşlerimiz: Bugüne kadar erkek vurdu, yargısı korudu. Erkek tecavüz etti, kadın sustu. Erkek baskıladı kadın itaat etti. Burjuva erkek, emeğimizi, bedenimizi sömürdü. Yasası, yargısı onu korudu. Sokakta, evde, fabrikada, okulda, yaşamın her alanında hep birlikte haykıralım ve mücadele edelim. Böyle bir yaşamı ve dünyayı kabul etmiyoruz."

'ERKEK EGEMEN SİSTEMİ YIKACAK OLAN BİZLERİZ'
Kadın düşmanı faşist AKP-MHP rejimine karşı örgütlü mücadeleyi büyütme ve hesap sorma çağrısı yapan MLKP/KKÖ gerillaları, "Tek bir kadının gücü bir şey ama binlerce kadının gücü çok şeydir" diye belirtti. KKÖ gerillaları, "Bizlere yaşam hakkı dahi tanımayan erkek egemen sistemden hesap sorma vakti. Kızıl sopalarımızla, bir çanta ya da taşla, tekme ve yumruklarınızın gücüyle ya da bir çakımlık kibrit ateşiyle, özgücünüzle, iradenizle kendiniz ve kızkardeşleriniz için; cesaretinizi toplayın. 'Kadın güçsüz' diyenler gücümüzü görsünler. Özsavunmasını kuşanan birçok kızkardeşimiz bu cesaretli adımı attılar. Tek bir kadının gücü bir şey ama binlerce kadının gücü çok şeydir. Kaybedecek bir saniye bile vaktimiz yok. Geçen her an her saniye onlarca kız kardeşimiz, yoldaşımız katlediliyor. Bu duruma son verecek, erkek egemen sistemi yıkacak olan bizleriz" ifadelerini kullandı.

Aile kurumunun köleleştirici ilişkilerine ve kadını erkeğe ve kurallarına bağlayan zincirleri kırma vakti geldiğini belirten KKÖ gerillaları, "Biz kadınlar ve LGBTİ+lar, bu yaşama mecbur değiliz" vurgusunda bulundu. Kadınların erkeğin kölesi olmayı kabul etmediğine dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti: "Neye mi güveniyoruz? Önce kendimize, kızkardeşliğimizin gücüne. Neyimiz mi var? Gerektiğinde bir sopa, taş, çanta, kitap, bir kibrit, bir çakmak, bir bıçak, bir silah. Hiç bir şey yoksa çıplak yumruklarımız, tekmelerimiz var. Kendimizi korumak için ilk etapta daha fazlasına ihtiyacımız yok."

Erkek egemen iktidarın kadınların özgüven ve cesaretini kırmaya çalıştığının altı çizilen açıklamada, "Kadın yapamaz, edemez', 'kadın fıtratı, kaderi' diyerek özgüven ve cesaretimizi bizden koparmaya çalışanlarından özgüvenimizi geri almalıyız. Çok uzakta değil, içimizde. Gün özgüven ve cesareti kuşanıp hesap sorma günüdür. Elinizi korkar alıştırmayın. Barbar gerici erkek egemen tahakkümün, tüm saldırı dalgasını püskürtmek için daha fazla kadın yoldaşlığıyla kenetlenerek, çaresizlik duygularını üzerlerinizden atın. Gerici erkek ittifakını dağıtmanın yolu, özsavunma direnişini geliştirmek ve kadınların birleşik örgütlü mücadelesini büyütmekten geçiyor" denildi.

'YETER Kİ İSTEYİN, KADIN İSTERSE YAŞAMI DURDURUR'
KKÖ gerillaları açıklamanın devamında şu çağrıyı yaptı:
"Bin yıllardır kölesi olduğumuz bu erkek egemen kapitalist sisteme karşı çıkma ve kızkardeşlerinizle, yoldaşlarınızla buluşma zamanı çoktan geldi. Faşist AKP-MHP diktatörlüğünü ve kadın düşmanı cinsiyetçi politikalarını tarihin çöplüğüne gönderme zamanı. Özsavunmanızı kuşanarak erkek egemen kapitalist sistemden ve onun her türlü egemen kurumundan hesap sorma zamanı. Özgür, eşit bir yaşam için kadın devrimi mücadelesinde ölümsüzleşen binlerce savaşçı kadının silahını kuşanma zamanı.

Gücümüz birliğimizden ve örgütlülüğümüzden gelir. Bütün kızkardeşlerimizi Komünist Kadın Örgütümüz saflarında, kadın komünlerinde, milislerinde erkek egemen kapitalist sisteme ve onun erkek kurumlarına karşı mücadeleye, bu sistemi yıkma cesaretini büyütmeye çağırıyoruz. Yeter ki isteyen, kadın isterse yaşamı durdurur."