25 Eylül 2024 Çarşamba

Kızıltepe'de polis saldırısı: Direne direne kazanacağız

Kızıltepe'de gerçekleşen Yeşil Sol Parti'nin coşkulu açılışına polis saldırdı. Kullanılan yoğun biber gazından çok sayıda kişi etkilenirken halk saldırıya, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla yanıt verdi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çok sayıda kişinin katılımıyla seçim bürosuna açtı. Açılışa DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Ahmet Türk katıldı. 

Söz alan Saliha Aydeniz, Kürt sorununu reddedenlerin tarihin çöplüğüne göndereceklerini dile getirerek, Kızıldere bölgesinde PKK'li denilerek öldürülen 8 çocuk babası Lokman Görgün'ü hatırlatarak "Kürt sorunu Lokman Görgün'dür" diye vurguladı. Kürt sorununun çözümünün İmralı'nın kapılarının açılması ile mümkün olduğunu kaydeden Aydeniz, İmralı kapılarının açılması çağrısı yaptı. 

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk de Kızıltepe halkının rengini şimdiden belli ettiğini belirterek, bu ruh ile sandık başına gideceklerini kaydetti. 

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ı selamladı. Kobanê davasında savcının alelacele mütalaa verdiğini hatırlatan Akın, 36 ismin müebbet hapsinin istendiğini kaydetti. Kürtlerin bugüne kadar saldırılar karşısında dimdik ayakta durduğunu hatırlatan Akın, iktidarı göndereceklerini belirtti. Akın, şu çağrıyı yaptı: "Bu iktidar sandıklarda her şeyi yapabilir diyorlar, biz de hırsızlık yapılmasını engellemek için hazırlık yapıyoruz. Hep birlikte görev almalı, oy verdikten sonra sandıklarımıza sahip çıkmalıyız. Gençlerimiz bunu temel siyasal görev olarak edinmelidirler." 

POLİS SALDIRISI
Konuşmaların ardından coşkuyla seçim bürosu atıldı. Sloganların hiç dinmediği açılışa tahammül edemeyen polis halka saldırdı. Kullanılan yoğun biber gazından dolayı çok sayıda kişi etkilenirken halk saldırıya "Direne direne kazanacağız' sloganıyla yanıt verdi. 

NUSAYBİN'DE SEÇİM BÜROSU AÇILDI
Mardin'in Nusaybin ilçesinde de Şirin Bulvarında çok sayıda kişinin katılımıyla seçim bürosu açıldı. Yeşil 
Sol Parti flamalarıyla süslenen alanda halk sloganlar ve zılgıt eşliğinde halaya durdu. 

Sözalan HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Ali Yiğit ve milletvekili adayları halka seslendi, kapı kapı çalışma yürütme ve seçim günü de oylara sahip çıkma çağrısı yaptı. 

Konuşmaların ardından seçim bürosu açıldı.