23 Eylül 2024 Pazartesi

Kızılay şubesi AKP seçim bürosuna dönüştürüldü

Kulp'ta Kızılay'a ait binanın AKP'nin seçim bürosuna dönüştürülmesi halktan tepki görürken durumu fotoğraflayan muhabirler ise dernek başkanı tarafından tehdit edildi. HDP konuyu Meclise taşıyacak. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bulunan Türkiye Kızılay Derneği şubesinin AKP'nin seçim çalışmaları için kullanılması tepki topluyor. HDP Milletvekili Salihe Aydeniz konuyla ilgili İçişleri Bakanı Soylu'ya "Herhangi bir partinin kamu binalarını seçim çalışmalarında kullanma hakkı var mıdır?" diye sordu. Kulp'ta Kızılay'a ait binanın AKP'nin seçim bürosuna dönüştürülmesi halktan tepki görürken durumu fotoğraflayan muhabirler ise dernek başkanı tarafından tehdit edildi. HDP konuyu Meclise taşıyacak.

Türkiye Kızılay Derneği Kulp Şubesi'nin 'AKP'nin seçim bürosu' olarak kullanıldığı bildirilirken Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi sundu. Aydeniz, 31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşması ile birlikte, çok sayıda sahte seçmen kaydının olması, kamu araç gereçlerinin ve kamu binalarının iktidar partisi tarafından kullanılmasına dair birçok seçim usulsüzlüğün yaşandığına dikkat çekti.

Aydeniz konuyla ilgili şunları ifade etti: “Derneğin etrafının ve büronun içinin AKP bayrakları ile donatıldığı, Kızılay tabelasının ve bayrağının bulunduğu dernek girişine kürsüler konarak AKP seçmenine çay ikramı yapıldığının tesit edilip fotoğraflanması üzerine dernek başkanı basın mensuplarını 'eğer yayınlarsanız görün neler yapacağım' şeklinde tehdit etmiştir.”

Aydeniz'in, İçişleri Bakanı Soylu'nun cevaplaması talebiyle sunduğu soru önergesinde, “Herhangi bir partinin kamu binalarını seçim çalışmalarında kullanma hakkı var mıdır? Böyle bir hak yok ise AKP bu tarz çalışmaları neye dayanarak yürütmektedir? İçişleri Bakanlığı Türkiye Kızılay Derneği Kulp şubesinin AKP seçim bürosu olarak kullanıldığından haberdar mıdır? Kurum yetkililerinin kendi inisiyatifi ile böyle bir uygulama yapama yetkisi var mıdır? Bu ve benzeri kurumları araştırıp sorumlular hakkında yasal işlem yapacak mısınız?” soruları yer aldı.