22 Eylül 2024 Pazar

Kız yurduna elini kolunu sallayarak girdi, öğrencilere saldırdı

Bingöl'deki Pir Ali Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan sorunları dile getirmek için öğrencilerin  eylemi zırhlı araçlarla engellenmek isterken, dün gece bir erkek elini kolunu sallayarak yurda girdi, 3. kata kadar çıktı ve öğrencilere saldırdı. 

Bingöl KYK Pir Ali Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrencilerin yaşadığı sorunlar sürüyor. Yurtta sürekli sorunlar yaşanıyor, kameraların çalışmaması bahane gösterilerek hırsızlıklar yaşanıyor. Duruma itiraz eden öğrenciler ses çıkarma eylemi yapıyor. Yaşanan sorunlara yurt bir çözüm üretmezken öğrencilere yurdun bahçesine giren zırhlı araç ve polisler göz dağı veriyor. 

Öte yandan dün akşam 22.00'de bir erkek yurda girdi ve 3. katında katında olay çıkardı. Yurdun bahçesine elini  kolunu sallayarak giren erkek, 3. kata çıkana kadar bir tane bile güvenlik görevlisi tarafından durdurulmadı. 

Eylemleri devam eden öğrenciler bir erkeğin yurda girmesi ve saldırmasının güvenlik zafiyetinin üst noktaya erişmesi olduğunu kaydetti ve ekledi: "Bu nedenle bütün öğrenciler bahçede ses çıkarma eylemiyle ses çıkarmak istedik."

Geçtiğimiz 1 Aralık gecesi ise yurtta bulunan Şifanur isimli öğrenci intihar etmişti.