25 Eylül 2024 Çarşamba

Kitapla öğrenciyi yaralayan öğretmene 4 yıl 2 ay hapis

İstanbul'da 6 yaşındaki öğrenciyi kitapla darp ederek yaralayan sınıf öğretmeni Nadir D.'ye, 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
 

İstanbul Esenler'de bulunan bir ilkokulda sınıf öğretmeni Nadir D., 6 yaşındaki öğrencinin gözüne kitapla vurarak yaraladı. Hastaneye kaldırılan çocuğun gözünün altına dikiş atıldı.

Çocuğun ailesinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, çocuğun sağ gözünün altında darbeye bağlı bir yaralanmanın olduğunun anlaşıldığı belirtildi. İddianamede Nadir D.'nin "Kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle çocuğa karşı silahla basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.

İddianamenin kabul edilmesiyle açılan davanın duruşması Bakırköy 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık Nadir D. ve çocuğun annesi ile avukatı katıldı.

Adli Tıp Kurumu'nun gönderdiği raporun okunmasıyla başlayan duruşmada, aile, Nadir D.'den şikayetçi olduğunu belirtti, "Öğretmen olaydan sonra hiçbir pişmanlık göstermedi. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Ailenin avukatı Şahin Baran çocuğun yüzüne 4 dikiş atıldığını ve yara izinin geçmediğini belirterek, "Kullanılan kitap silah niteliğindedir, ayrıca sanık gözetimi altındaki çocuğa karşı suç işlemiştir. Bu nedenle en üst sınırdan cezalandırılmasını ve cezadan indirim yapılmamasını talep ediyoruz" diye belirtti.

Mahkeme, sanık Nadir D.'nin "kasten basit yaralama" suçunu işlediğine hükmederek, 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.