23 Eylül 2024 Pazartesi

'Kirli politikalara karşı gençlik yılmayacak'

HDP İstanbul Gençlik Meclisi, üyelerine yönelik baskılara ilişkin açıklama yaparak, "Faşizm kirli politikalarını gençlik üzerinden sürdürüyor. Gençliğin mücadelesi faşizmi yıkana kadar sürece" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, kendilerine yönelik baskılara ilişkin il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.
 
Açıklamaya Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Pircan, HDP İl Kadın Meclisi Sözcüsü Aysun Çeper ve birçok kurum temsilcisi katıldı.
 
Basın metnini HDP Gençlik Meclisleri adına okuyan Serhat Özoğuz, faşizmin gençlik kitlesini hedeflediğini belirtti, faşizmin kirli politikalarını gençlik üzerinden sürdürdüğüne dikkat çekti. HDP Gençlik Meclisi'nin üyesi olduğunu ifade eden Özoğuz, birçok baskıya maruz kaldıklarını vurguladı. Hukuksuz bir şekilde günlerce gözaltında tutulduklarını söyleyen Özoğuz, "Çoğu kez ailelerimizle tehdit edilip, ajanlık dayatılmasına maruz kaldık. 29 Mart 2019 İstanbul'da 100'ü aşkın üyemiz gözaltına alındı. Seçimlere iki gün kala bu siyasi soykırım operasyonları hem seçime hem de var olan gençlik meclisi çalışmalarımıza karşı yürütülmüştür. Gözaltına alınan arkadaşlarımız şiddet, taciz ve ajanlık dayatmaları ile karşı karşıya bırakılmıştır" dedi.
 
MÜCADELEMİZ FAŞİZMİ YIKANA KADAR SÜRECEK
 
Bu operasyonlar kapsamında ailesini ziyarete Siverek'e giden HDP MYK üyesi Çerko Mimkara ile ailesiyle birlikte gözaltına alındığını belirten Özoğuz, "Arkadaşımzın ailesine ajanlık dayatıldığı ve arkadaşımız Çerko Mimkaraya işkence yapıldığı aile bireyleri ve avukatı tarafından basınla paylaşılmıştı. İnsanlık dışı olan bu politikların hukuki, insani ve vicdani hiçbir yanı yoktur. Bu uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir ve hukuki işlemler yapılmalıdır. Bizler HDP İstanbul Gençlik Meclisi olarak şunu tekrarlıyoruz; yapılan baskı, işkence, taciz ve ajanlık dayatmaları bizleri yıldırmayacak. Faşizme karşı mücadelemiz faşizmi yıkana kadar devam edecektir" diye kaydetti.