22 Eylül 2024 Pazar

Kılıçdaroğlu'ndan Kuzey Suriye operasyonuna destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki temasları kapsamında DİSK Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyon açıklamasına ilişkin, "Türkiye'nin çıkarları gerektiriyorsa her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki temasları kapsamında DİSK Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ilk olarak İstanbul'dan aday gösterileceği konuşulan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İmamoğlu'nun evinde gerçekleşen ve 1,5 saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'ta bulunan DİSK Genel Merkezi'ne geçti. Kılıçdaroğlu'nu, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK yöneticileri karşıladı.
 
Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Çerkezoğlu ve Kılıçdaroğlu kısa bir açıklama yaptı. İlk olarak söz alan Çerkezoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda ikinci gününde görüşülen asgari ücret tespitine dair, "Asgari ücret bu ülkede asgari ücretle çalışanların değil bu ülkede emeğiyle yaşayan herkesin yaşam koşullarını belirleyen bir ölçüt. bu devletin toplumla yaptığı en büyük toplumsal sözleşmedir. Türkiye'nin içine girdiği derin kriz sürecinde de ücretlerimizin azaldığı, işsizliğin arttığı, çalışma koşullarımızın kötüleştiği bu dönemde emeğin hakkının korunma mücadelesinin memleket mücadelesi olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin geleceğini yeniden kurmak için verdiğimiz mücadelede CHP'nin yanımızda oluşu bizim için önemli" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU KONUŞTU
 
Çerkezoğlu'nun ardından konuşan Kılıçdaroğlu da Ankara'da yaşanan tren kazasında yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi. Asgari ücret tartışmalarına ilişkin de Kılıçdaroğlu, "Asgari ücretin tartışıldığı bu süreçte DİSK'i ziyaret ettik. Türkiye'nin sorunlarını, işçilerin sorunlarını konuştuk. DİSK'in gösterdiği duyarlılığı aynen gösteriyoruz. Bütçe görüşmeleri sırasında açıkladım, bütün belediyelerimizde asgari ücret net 2200 TL olacak. Yeni kazanacağımız belediyelerde ise ocak-mart farkını işçilerimize ödeyeceğiz. Yeni kazandığımız belediyelerde hiçbir işçimizin işini son vermeyeceğiz. Üreten, çalışan, alın teri döken herkesin yanındayız. Yaşanan ciddi bir kriz var, krizin faturasının işçiye, emekçiye yansıdığını çok iyi biliyoruz. Ama bunları aşacağız, umutluyuz" dedi.
 
'İSTANBUL'U ALACAĞIZ'
 
Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin sorulması üzerine, "Her ziyaret önemlidir bizim açımızdan" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, aday belirleme süreciyle ilgili olarak da "Süreç gayet iyi gidiyor. İstanbul'u Allah'ın izniyle alacağız ve İstanbul'u gerçek anlamda dünyanın en önemli metropollerinden biri haline getireceğiz" diye konuştu.
 
ERDOĞAN'A DESTEĞİNİ AÇIKLADI-
 
Erdoğan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırı tehdidine ilişkin de Kılıçdaroğlu, "Biz Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi alması gerektiğinin bilincindeyiz. Türkiye, Ortadoğu'da kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. Orada oluşabilecek terör unsurlarına karşı da Türkiye'nin dikkatli bir politika izlemesi lazım. Türkiye'nin çıkarları gerektiriyorsa her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir" dedi.