25 Eylül 2024 Çarşamba

Kılıç: Cumartesi Anneleri için adalet herkes için adalet

Yeşil Sol Parti vekil adayı Metin Kılıç, Cumartesi Anneleri'nin 944. hafta açıklamasında polis saldırısıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi, derhal serbest bırakılmalarını istedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ankara 3. bölge milletvekili adayı Metin Kılıç, AHİM kararının ardından Galatasaray Meydanına çıkan Cumartesi Annelerinin bir kez daha polis saldırısıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

Sosyal medya hesabından videolu mesaj yayınlayan Kılıç, şu ifadeleri kullandı: "Cumartesi Anneleri yine abluka altında. İçlerinden biri de, hepimizin bildiği gibi 12 Eylül sürecinde gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren'in annesi Elmas Eren, bir Çerkes. Elmas uzun yıllar oğlunun cenazesine ulaşabilmek için çok mücadele verdi. Fakat ne yazık ki sonucunu göremeden hayata veda etti. Şimdi ondan kızı İkbal ve torunu Setenay devraldılar bu bayrağı. Aynı zamanda cumartesi insanlarından gazeteci Faruk Eren de bu mücadeleyi sürdürüyor.

944 haftadır yürütülen adalet mücadelesini selamlıyoruz, geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da bu adalet mücadelesi sonuçlanana kadar birlikte mücadele edeceğiz. Cumartesi Anneleri için adalet, herkes için adalet! Cumartesi Anneleri 944. haftada Anayasa Mahkemesi kararına rağmen yine gözaltına alındı. Bu hukuksuzluğa derhal son verin, Cumartesi İnsanlarını serbest bırakın. Cumartesi Anneleri için adalet herkes için adalet."