19 Eylül 2024 Perşembe

Kiel'de 24 Haziran gündemli panel

Almanya'nın Kiel kentinde ESP Avrupa Temsilcisi Ziya Ulusoy, Araştırmacı-Yazar Ahmet Nesin ve HDK-HDP Hamburg Eşsözcüsü Burhan Kocaman'ın katılımıyla seçim gündemli panel düzenlendi.
ESP Avrupa Temsilcisi Ziya Ulusoy, Araştırmacı-Yazar Ahmet Nesin ve HDK-HDP Hamburg Eşsözcüsü Burhan Kocaman'ın katılımıyla Almanya'nın Kiel kentinde panel düzenlendi.
 
24 Haziran'da yapılacak seçimin tartışıldığı panelde konuşan Ahmet Nesin, "Erdoğan yenileceğini bile bile erken seçim kararı almıştır. erken seçim kararını Bahçeli ve Ergenekon almıştır" dedi. Nesin, Kürt açılımından büyük umut bekleyen Erdoğan'ın kendi oylarının eridiğini görünce Dolmabahçe mutabakatını tanımadığını söyledi.
 
ESP Avrupa Temsilcisi Ziya Ulusoy ise "Eğer Erdoğar Kürt halkını yenebilseydi ciddi bir mağlubiyete uğratabilseydi sonrasında Türkiye devrimci hareketini, partleri, STK'ları da bertraf edip kendini führer ilan edecekti" diye konuştu. Bu nedenle erken seçime gittiğini kaydeden Ulusoy, "Millet ittifakı parlamenter sistemin geri getirilmesi için kurulmuş bir ittifaktır. Halka verilecek yeni bir şeyleri yok. Olsaydı zaten adı ezilenlerin ittifakı yada halkın ittifakı olurdu" diye belirtti. Kurulan iki ittifakın HDP'nin baraj altında kalması için kurulduğunu vurgulayan Ulusoy, "Alevi derneklerinin, kuruluşlarının HDP'yi desteklemesi çok değerli. Millet İttifakı'nın Alevilere ne vaadi var? Yok" dedi.
 
HDK-HDP Hamburg Eşsözcüsü Burhan Kocaman da ciddi bir süreçten geçildiğini ifade etti. Bu süreçte en örgütlü çalışanın kadınlar olduğunu söyleyen Kocaman, "7 Haziran'da Türkiye halkları bize şu mesajı vermiştir. Bizler bu ülkede kardeşçe eşit ve adalet içerisinde yaşayabiliriz. Avrupa'da herkesi mutlaka sandığa gitmeye ikna etmeliyiz. Şu ana kadar Hamburg ve Kiel'de 9 bin 500 kişi ile bire bir görüştük. 300'e yakın çalışanımızla alanlardayız" diye kaydetti.