30 Eylül 2024 Pazartesi

Kıdem tazminatında Erdoğan'ı kötü göstermek istiyorlarmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan kıdem tazminatı konusunda, "Hep söylüyorum, işçi sendikaları, işveren sendikaları bir araya gelin çözün. Niye bu işi kendi aranızda çözemiyorsunuz. Kendi aranızda çözemiyorsunuz, işçi ve işverenin karşısında bizi kötü durumda bırakmak mı istiyorsunuz?" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Ergene Çevre Projesi Işık Göründü' törenine videokonferans ile katıldı. Erdoğan, kıdem tazminatı konusunda da işçi ve işveren sendikalarını suçladı, sermaye projesini aklamaya çalıştı.

Salgın döneminde yatırımların durmadığını iddia eden Erdoğan, "Tüm öncü göstergeler salgın sonrası ülkemizin büyük bir sıçramanın eşiğinde olduğunu gösteriyor" dedi. Erdoğan, "Ülkesini ve milletini seven herkesi bu istihdam seferberliğine katılmaya davet ediyorum" sözleriyle istihdamı arttırma çağrısı yaptı.

"Biz ülkemizin ihracatı, ticaretini artırmak için çalışırken, çalışanların sorunlarına da kökten çözüm üretmek istiyoruz" iddiasında bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kıdem tazminatı çalışmaları da bundandır. Amacımız işçilerimizin kıdem tazminatı hakkını birilerine bırakmadan korumaktır. İşçilerimizin kıdem tazminatı hakları birilerinin insafına bırakılmayacaktır. Hep söylüyorum, işçi sendikaları, işveren sendikaları bir araya gelin çözün. Niye bu işi kendi aranızda çözemiyorsunuz. Kendi aranızda çözemiyorsunuz, işçi ve işverenin karşısında bizi kötü durumda bırakmak mı istiyorsunuz?"