1 Ekim 2024 Salı

KHK eyleminde Kaftancıoğlu selamlandı

KESK Adana Şubeler Platformu, KHK'lere yaptıkları açıklamana CHP İstanbul Başkanı Kaftancıoğlu'nu selamladı dayanışma içinde olacaklarını söyledi. Açıklamada, "Demokrasi, hukuk ve adalet inşa edilmelidir" denildi. 

KHK'lere karşı eylemler sürüyor. KESK Adana Şubeler Platformu, KHK'lere karşı Heykelli Park'ta basın açıklaması yaptı. "KHK'lar gidecek biz kalacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemin basın metnini Ahmet Aydoğan okudu. 

CHP İstanbul Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik verilen cezaya tepki gösteren Aydoğan, Kaftancıoğlu nezdinde hukuksuzluğa uğrayan herkesin yanında olduklarını dile getirdi. 

İhraç sayısının en fazla olduğu illerden birinin Adana olduğuna dikkat çeken Aydoğan, "İhraç edilen hiç bir üyemizin İdari ve adli soruşturması yoktur. Bunun yanı sıra adil yargılanma hakkı tümüyle ihlal edilmektedir. Bu süreçte Sendikamız, tüm örgütlü gücüyle ihraç edilen üyelerimizin maddi ve manevi olarak yanında olmuş başından beri hukuki sürecin takipçisi olmuş ve olmaya da devam edecektir. Bizler tüm haklarımızla birlikte geri döneceğimizi biliyoruz" dedi.

OHAL'in bütün olumsuzluklarının derhal son bulmasını isteyen Aydoğan, şöyle devam etti: "Demokrasi, hukuk ve adalet inşa edilmelidir. Sözün bittiği değil, değerli olduğu yerden sesleniyoruz! Hak, hukuk, adalet ve toplumsal barış mücadelesine söz vermiştik, bu sözümüzü tutacağız. Barış, özgürlük ve demokratik haklarımız için mücadelemize devam edeceğiz ve ‘darbe hukukuna' karşı, en temel tutum, özgürlükçü ve katılımcı bir demokratik Anayasa inşa etmekten geçer, şiarımızı ifade etmekten vazgeçmeyeceğiz!"