24 Eylül 2024 Salı

KGÖ: Suruç'un hesabı sorulacak

KGÖ Avrupa, "SGDF'li devrimci gençlerin bizlere miras bıraktığı devrim bayrağını ve onurlu mücadele bugün Rojava devriminde dalgalanıyor! Rojava devrimini sahiplenmek, onların mirasını sahiplenmek demektir" diye belirtti.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Avrupa, Suruç katilamının 5. yılı dolayısıyla "Suruç'un hesabı sorulacak, faşist Türk devleti hesap verecek" başlıklı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Faşist sömürgeci Türk devleti gün ve gün katliamlarını sürdürüyor. İşgalcı AKP devleti, Rojava devrimini tehlike görerek onu bastırmaya çalışıyor ve bu çabasını sürdürüyor. Suruç katliamının 5. yılında, komünist gençler ve devrimci gençler sessiz kalmıyor ve özgürlük mücadelerini her koşullarda sokaklarda, evlerde, iş yerlerinde, okullarda, yurtlarda haykırmaya devam ediyor" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Onlar, büyük umutlar giden Türkiye-Kurdistan'ın köprülerini inşa etmeye giden düş yolcularımız. Onlar, çocuklara, insanlara, yeni bir yaşam, yeni bir dünya kurmaya giden düş yolcularımız.

"Onlar, bu düzene karşı olan ve bir alternatif yaşamına yer almaya giden düş yolcularımız.

"Onlar, düşlerini ardından özgürlük ve barış için mücadele eden düş yolcularımız.

"Onların hesabını sormak boynumuzun borcudur, onların devrim düşlerini özgürlük isteklerini sürdüreceğimize söz veriyoruz."

IŞİD çetelerinin gerçekleştirdiği Paris, Londra ve Brüksel katliamlarının hesabının sorulacağı ifade edilen açıklamada, "Yükselen ırkçılığa karşı kardeşliğin Rojava Devrimindeki gibi mümkün olduğunu göstereceğiz" diye kaydedildi.

Rojava devriminin 8. yılında Suruç katliamını ve Rojava devrimini her zamankinden daha fazla sahiplenme çağrısı yapan KGÖ Avrupa, "SGDF'li devrimci gençlerin bizlere miras bıraktığı devrim bayrağını ve onurlu mücadele bugün Rojava devriminde dalganıyor! Rojava devrimini sahiplenmek, onların mirasını sahiplenmek demektir. Ölümsüzlerimizin intikamını AKP faşizmden alınacaktır! Ölümsüzleşen genç yoldaşlarımıza devrim ve sosyalizm sözümüz var" denildi.