23 Eylül 2024 Pazartesi

KGÖ milislerinden çağrı: Açlık grevlerine ses ver tecridi parçala

Leyla Güven ve hapishanelerdeki tutsakların açlık grevi eylemine destek için İstanbul'un farklı mahallelerinde yazılamalar yapan KGÖ, "Açlık grevlerine ses ver, tecridi parçala" dedi.
Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Komünist Gençlik örgütü (KGÖ), Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevine başlayan Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Millletvekili Leyla Güven ve hapishanelerdeki direnişine destek için İstanbul'da mahallelerde yazılamalar yaptı.
 
"Leyla Güven onurumuzdur", "Ses ver tecridi parçala", "Gençler partiye MLKP'ye", "12 Mart'ta MLKP saflarına" yazılamalar yapan MLKP/KGÖ, yaptığı açıklamada, "Leyla Güven ve yüzlerce yurtsever tutsağın Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması için başlattıkları direniş büyümeye devam ediyor. Zindanlarda dalga dalga büyüyen direniş komünist tutsakların sesiyle birleşip yayılıyor. İnkacı sömürgeci faşist diktatörlük ve onun faşist şefi Erdoğan, açlık grevinin yükselen sesini bastırmak için meydanlarda savaş çığırtkanlığını sürdürüyor. Gözaltı ve tutuklama terörürüyle, bilindik yalanlarıyla direnişi kırmak için ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar boşuna! Ezilen milyonların özgürlüğü fethetmek için çıktıkları bu yolu büyütmek için gençliği MLKP saflarına katılmaya ve açlık grevi direnişini büyütmeye çağırıyoruz" denildi.