23 Eylül 2024 Pazartesi

KESK'ten faşizme karşı 'ortak mücadele' çağrısı

İzmir'de Alsancak Garı önünde baskı ve sürgünlere karşı oturma eylemi yapan KESK üyeleri, kurumsallaşan faşizme karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.

KESK İzmir Şubeler Platformu, sürgün ve baskılara karşı oturma eyleminin 11. haftasında da Alsancak Gar önünde bir araya geldi. Eylemde, "Demiryolları halkındır, satılamaz. Tasfiye ve özelleştirmeyi kabul etmiyoruz" pankartı açıldı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın da destek verdği eylemde "Demiryolları halkındır, satılamaz", "AKP elini sendikadan çek", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi, HDP'nin kapatılması ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik baskılara tepki gösterdi. Demokrasinin ayaklar altına alındığını ifade eden Karakaş, emekçiler olarak demokrasinin ve hukuk olduğu bir ülkede yaşamak istediklerini belirtti. Karakaş, mücadele vurgusunda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, AKP'nin yönetememe krizi içerisinde olduğunu belirtti. Gazetecilerin muhaliflerin baskılarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Polat, "Bir gece de tek adam için İstanbul Sözleşmesi feshedilebiliyor. Bir gece uyanıyorsunuz Merkez Bankası Başkanı görevden alınmış. Milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılabiliyor. Bunların hepsi tek adam için yapılıyor" dedi. Ülkeyi AKP karanlığına teslim etmeyeceklerini dile getiren Polat, "Zulmünüz artsın ki tez gidin" sözleriyle tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol ise, üyelerinin düzmece soruşturmalarla ihraç ve sürgünlere maruz kaldıklarını belirtti. Akyol, yapılan uygulamanın sendikal örgütlenme ve demokratik hak mücadelesine vurulan bir darbe olduğunu söyledi.

Akyol, ortak mücadele çağrısında bulunarak, fiili, meşru ve hukuki mücadelelerini yükselteceklerini belirtti.

Açıklama "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganlarıyla sona erdi.